Stiri

Iata de ce trebuie să achiziționezi un uscător de rufe

Uscarea rufelor devine o provocare pentru toată lumea. Dacă locuiești în oraș și pui hainele la uscat pe balcon, noxele de la autoturisme vor afecta mirosul proaspăt al hainelor. În cazul în care locuiești la curte, într-o zonă în care crezi că noxele nu afectează hainele, razele UV îți vor decolora în timp hainele. Toate aceste probleme se pot rezolva cu un uscător de rufe care va grăbi procesul de uscare a hainelor.

Iata care sunt avantajele unui uscător de rufe

Fără să realizezi, pierzi destul timp până aranjezi suportul de uscat haine și până le aranjezi pe suport. De asemenea, și durata de uscare a hainelor. Într-adevăr, pe timpul verii hainele reușesc să se usuce mai repede, dar pe timpul sezoanelor răcoroase acest lucru devine un impediment. Prin achiziționarea unui uscător de rufe reduci atât timpul de uscare al hainelor, cât și timpul pe care îl petreci pe această activitate.

Acest accesoriu este indispensabil în momentele în care trebuie să ajungi undeva, iar hainele tale preferate sunt încă ude.  Cu un astfel de uscător de rufe în cel mult o oră hainele tale vor fi gata de purtat sau de pus pe umeraș în dressing. Aceste uscătoare sunt create pentru a menține intactă calitatea hainelor și de a proteja țesăturile, dându-le un miros plăcut și proaspăt. 

În funcție de modelul ales uscătorul poate fi pus deasupra mașinii tale de spălat pentru a economisii și mai mult spațiu.

Cum funcționează uscătorul de rufe?

Există diferite tipuri din care poți alege, iar o gamă foarte variată de uscătoare de rufe este oferită de Altex.ro Uscătoarele de rufe se împart în două categorii în funcție de preferințele tale: uscătoare de rufe cu condensare și cele cu evacuare. 

Cele cu condensare, ușor de folosit și instalat, pot fi mutate oricând și oriunde îți dorești. Ele funcționează prin absorbția aburului care iese din haine și colectarea lui într-un rezervor pentru apă.

Uscătoarele de rufe cu evacuare au avantajul unui consum mai scazut la electricitate. Comparativ cu prima categorie menționată, acestea au un burlan încorporat prin care iese aburul provenit de la haine. 

În funcție de nevoile tale și ale familiei trebuie să alegi un uscător cu o capacitate mare de uscare (dacă ai o familie numeroasă) sau cu una mai mică. Trebuie să ai în vedere atât consumul de energie al acestuia, cât și de spațiul de stocare al mașinii, cel mai întâlnit fiind între 8-10 kg. 

Alege-ți modelul preferat și bucură-te de mai mult timp alături de familie. Un uscător de rufe este un bun prieten în gospodăria ta care îți reduce din timpul pregătirii rufelor.

Sursa foto: pexels.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top