Stiri

TOP 4 lucruri pe care să le faci în București dacă vii în vizită

Fie că ești din Iași sau din altă parte a țării și îți dorești să vezi și alte locuri noi, captivante și pline de istorie, alege să vii în București. Este un loc ideal care îmbină cultura, istoria și modernul, prin clădirile construite acum sute de ani, care încă și-au menținut frumusețea, sau prin localuri, muzee și locuri destinate pentru distracție. Dacă îți dorești să vizitezi Bucureștiul, dar dacă nu știi de unde să începi urmărește lista de mai jos.

Iată 4 lucruri pe care să le faci în București dacă vii în vizită:

  1. Vizitează muzeele

Probabil cel mai potrivit lucru pe care îl poți face într-un oraș pe care nu îl cunoști este să îi vizitezi muzeele, deoarece acolo vei afla foarte multe despre istoria locului. Recomandările noastre de muzee pe care să le vizitezi sunt: Muzeul Cotroceni, unde poți vedea spații din fosta mănăstire și fostul palat regal de la Cotroceni, loc în care au trăit regele Ferdinand și regina Maria, Muzeul Satului, cu peste 380 de monumente și mii de obiecte de patrimoniu. De asemenea, pentru cei care vor să se și distreze puțin, pot vizita Muzeul Kitsch, unde se găsesc bibelouri, covoare și toate obiectele pe care mulți dintre noi le-am văzut la bunicii noștrii în copilărie.

  1. Mergi prin Centrul Vechi 

În perioada interbelică, Centrul Vechi al capitalei era loc de întâlnire pentru negustori din toată țara. Astăzi, structurile istorice precum Hanul Manuc, bisericile Stavropoleos și Sfântul Anton și statuia Lupoaica care se găsesc în centrul istoric al Bucureștiului sunt doar câteva din clădirile pline de povești care au mai rămas și care pot fi vizitate. Fiecare stradă și fiecare structură deține o bucată de istorie. Multe dintre clădiri acum sunt cluburi, restaurante, terase și sunt gata să întâmpine petrecăreții care se bucură de diferite tipuri de muzică și dans.

  1. Vizitează parcurile

Bucureștiul fiind atât de mare, are loc și de o multitudine de parcuri frumoase și îngrijite prin care te poți plimba. Mergi în parcul Drumul Taberei dacă vrei să vezi cum natura și modernul se pot completa una pe alta, mergi în parcul IOR dacă vrei să fii înconjurat de copaci, iarbă și dacă vrei să te bucuri de Lacul Titan, mergi în parcul Cișmigiu dacă îți plac locurile cu istorie și în parcul Herăstrău dacă vrei să simți toate lucrurile de mai sus dar și să te distrezi.

Bonus: Vizitează restaurantele celebre cu muzică live

Dacă vei avea ocazia să te plimbi prin parcul Herăstrău, te vei putea bucura de o mulțime de activități. Acest parc este vestit pentru câte activități poți face și câte localuri există, precum Berăria H – restaurant cu muzică live în București, unde te poți opri pentru a savura o bere și te poți bucura de concertele artiștilor după ce te-ai plimbat prin tot parcul. Verifică programul concertelor de pe site și alege să faci o vizită la Berăria H chiar când unul dintre artiștii tăi favoriți va urca pe scenă. Cu siguranță această activitate va contribui la o vizită de neuitat în București!

  1. Vizitează Palatul Primăverii

Nicolae și Elena Ceaușescu, împreună cu copiii lor, au locuit în Palatul Primăverii, cunoscut adesea sub numele de „Casa Ceaușescu”, timp de aproape 25 de ani. Locuința cuprinde peste 80 de camere și este situată la capătul Bulevardului Primăverii. Uimește prin deschiderea sa, volumele proporționale, precum și prin designul interior opulent și confortabil. Mobilierul și alte obiecte din Palatul Primăverii sunt excepțional de bine întreținute, originale și în stare excelentă. De asemenea, are multe stiluri și decorațiuni care au fost cadouri de la alți lideri de stat sau achiziții de la producători de prestigiu.

În concluzie, dacă vrei să îți iei o mini vacanță de câteva zile la București, ai o multitudine de lucruri pe care le poți face și locuri pe care le poți vizita, tot ce trebuie să faci este să te ghidezi după lista de mai sus.

Sursă foto: unsplash.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top