rent a car iasi iasi
Afaceri Iasi

Ieșenii cumpără aranjamente florale cu o valoare medie de 260 Lei

Ieșenii cumpără aranjamente florale cu o valoare medie de 260 LeiIeșenii sunt pasionați de diversitate în materie de flori. Buchetele cu trandafiri sau orhidee imperială, dar și cutiile luxuriante cu flori multicolore sunt în topul preferințelor lor. Conform datelor FlorideLux.ro, unul dintre cei mai mari retaileri de aranjamente florale și cadouri online și offline din România, bugetul mediu în Iași pentru florile comandate online este de 260 de lei. În primele nouă luni ale anului, comenzile online de flori de la nivelul județului au crescut cu aproape 24% față de perioada similară din 2015. Totodată, s-a majorat și valoarea medie a bonului, cu 17% față de nivelul raportat în primele trei trimestre de anul anterior.

Potrivit datelor FlorideLux, preferințele ieșenilor sunt extrem de variate, de la buchete cu trandafiri sau orhidee imperială, cutii rose quartz și serenity blue cu delphinium (cunoscut în termeni populari sub denumirea de nemțișor), lisianthus, phlox (brumărele) și hypericum, și până la jerbe în formă de inimă, cu garoafe și trandafiri.

Cele mai multe cereri sunt în zilele de marți, între orele 9.00 – 12.00, iar comenzile sunt plasate, în proporție de 60%, de femei cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani.

Ieșenii cumpără aranjamente florale cu o valoare medie de 260 Lei

”Publicul nostru ţintă este reprezentat de persoane cu venituri medii și mari, rezidente în municipiul Iași. Persoanele fizice au cea mai mare pondere la nivelul județului, respectiv 98% din totalul înregistrat de florăria noastră. Evoluția raportată în primele nouă luni, atât în ceea ce privește volumul comenzilor, cât și valoarea medie a achizițiilor, arată că puterea de cumpărare din Iași este în creștere, iar oamenii se gândesc tot mai mult la cei dragi și vor să îi surprindă cu cadouri impresionante”, declară Marius Dosinescu, CEO și Fondator FlorideLux.

Persoanele fizice domină clasamentul și la nivelul bonului mediu, care este de 261 de lei, cu 7 lei mai mare față de cel al companiilor care au achiziționat flori și cadouri prin intermediul website-ului FlorideLux.

casanewconcept.ro/

Ponderea mare a persoanelor fizice în topul clienților se reflectă și în dispozitivele folosite pentru comenzi. Astfel, smartphone-urile și tabletele generează 58% din totalul raportat în Iași, iar de pe desktop-uri s-au înregistrat 42% dintre comenzile online de flori din primele trei trimestre. Sistemele de operare folosite cu precădere de clienții florăriei au fost cele cu Android, cu 70% din total, urmate de device-urile cu iOS, cu un sfert dintre achizițiile mobile în Iași. De pe smartphone-uri și tablete cu Windows au provenit 5% dintre comenzile de flori de pe mobil.

Grupul FlorideLux a lansat, la începutul acestui an, rețeaua de florării locale FlowersNET, prin intermediul căreia asigură livrările same-day în toată România. În prezent, compania are în plan extinderea în estul țării prin atragerea de parteneri locali din județ.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top