Stiri

Ieșenii pot achita, de astăzi, tariful parcării prin SMS

Municipalitatea a finalizat prima etapă a unui proiect de management al locurilor de parcare din Iași: au fost montați aproape 1.000 de senzori în parcările publice și a fost lansată o aplicație unde poate fi achitat online tariful.

Prin intermediul aplicației UPPARK Parking App, ieșenii pot vedea în timp real locurile libere din parcările publice, pot rezerva un loc și pot fi ghidați prin aplicație să ajungă la destinație.

Senzorii sunt conectaţi la sistem prin wireless, au o durată medie de viaţă a bateriei de 5 ani şi pot funcţiona la temperaturi de minus 30 grade Celsius sau de minim 65 grade Celsius.

  • Locurile unde au fost amplasaţi senzorii de parcare sunt: str. Anastasie Panu (64 senzori), str. Armeană (21), str. Costache Negri (46), Casa de Cultură a Studenţilor (42), str. Golia (99), Hala Centrală (147), bld. Independenţei (40), parcarea de la Mitocul Maicilor (39), Moldova (38), Piaţa Nicolina (42), Primărie (60), Policlinica Sf. Spiridon (70), bld. Primăverii (102), bld. Socola (48), Teatrul Vasile Alecsandri (60) şi cinema Victoria (52).

Contractul a fost semnat cu firma Avitech din București care asigură servicii similare în orașe precum București, Buzău, Câmpina, Cluj-Napoca, Constanța, Gheorghieni și Mangalia. Contractul de la Iași a avut o valoarea de 640.000 lei.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top