Stiri

Avantaje pentru companiile care ofera masini angajatilor

Pentru acele companii care au nevoie de o flota de vehicule, inainte de a decide care sunt masinile potrivite pentru angajati, ar trebui sa analizeze toate optiunile disponibile, nu numai in ceea ce priveste vehiculele, ci si furnizorul.

Daca angajatii isi folosesc propriile vehicule, dar afacerea ta continua sa creasca intr-un ritm alert, poate fi necesar sa iti indrepti atentia catre leasingul operational. Acesta este un pas important pentru multe companii si este necesar sa te documentezi inainte de a alege compania de leasing. Pentru mai multe informatii despre leasingul operational si ce beneficii aduce acest serviciu afacerii tale, acceseaza acest site. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca alegi masinile potrivite pentru compania ta si obiectivele pe care le ai, fie ca este vorba de reducerea emisiilor de CO2 sau de imbunatatirea eficientei si a costurilor de consum.

Motive pentru inchiria o flota de masini

Avand la dispozitie vehiculele potrivite, angajatii isi vor face treaba mult mai eficient. De asemenea, te vei putea baza pe o imagine profesionala a companiei, imbunatatind identitatea si constientizarea marcii tale prin adaugarea de autocolante pe vehiculele flotei. In plus, este posibil ca angajatii sa fie mai predispusi la a lucra pentru tine, daca le oferi unele dintre cele mai noi modele de masini. La randul lor, angajatii se vor simti apreciati stiind ca au la dispozitie un vehicul furnizat de angajatorul lor si ca nu va mai fi nevoie sa foloseasca propria masina.

Este important de mentionat faptul ca riscurile sunt suportate de catre compania care ofera serviciile de leasing operational, precum si taxele, impozitele si eventualele cheltuieli pentru reparatie, asadar, angajatorul trebuie doar sa achite rata lunara fara sa isi mai faca griji cu privire la alte costuri. De asemenea, platile lunare fixe simplifica gestionarea fluxurilor de numerar, eliberand capital pentru investitii si crestera afacerilor, acesta fiind unul dintre cele mai importante motive pentru care companiile aleg sa opteze pentru leasing operational in loc sa achizitioneze vehiculele de care au nevoie.

Avantajele leasingului operational

Atunci cand inchiriezi o flota de masini prin leasing operational, te bucuri de o multime de avantaje, inclusiv:

  • costuri fixe care ajuta la estimarea in mod corect si concret a cheltuielilor companiei
  • flexibilitate crescuta privind numarul de masini din flota
  • contractul de leasing operational poate fi modificat in orice moment prin act aditional
  • rata lunara pentru inchirierea masinilor este deductibila integral
  • optiuni flexibile de incheiere a contractului – inlocuire de vehicule sau extinderea perioadei de inchiriere

Dezavantajele achizitionarii de vehicule pentru companii

Este cunoscut faptul ca, odata ce vehiculul paraseste reprezentanta, valoarea acestuia scade. In plus, pentru a achizitiona o flota de masini, companiile vor avea nevoie de suma totala de bani sau de un avans, care poate afecta fluxul de numerar si capacitatea unei firme de a investi. Companiile care achizitioneaza vehicule nu vor reusi sa amortizeze costurile suficient de repede, fiind un risc in special pentru afacerile la inceput de drum.

Pentru o mai buna gestionare a flotei de masini, fara riscuri si cheltuieli neasteptate, leasigul operational s-a dovedit a fi cea mai buna optiune pentru multe afaceri. Este mult mai simplu sa renunti la masinile de care nu mai ai nevoie sau sa actualizezi flota atunci cand alegi leasingul operational.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top