Stiri

Ieșenii știu câteva trucuri utile pentru a păstra alimentele proaspete mult timp! Iată ce trebuie să faci!

Dacă vei învăța cum să păstrezi alimentele în mod corect în frigider, vei reuși să economisești timp și bani, căci nu va mai fi necesar să mergi prea des la cumpărături. Există diverse motive pentru care mulți preferă să gătească acasă, însă cel mai important este faptul că mâncarea gătită acasă este delicioasă și sănătoasă. 

Mai mult, dacă încerci să îți pregătești singur mâncarea, nu doar că nu vei mai face multe drumuri la supermarket, ci vei reuși astfel să și economisești bani. Singura “problemă” este că va trebui să ai, în permanență, stocuri mai mari de produse în casă.

Deși este important să cureți frigiderul și să verifici în permanență valabilitatea alimentelor, trebuie să știi că există modalități prin care poți păstra unele produse, precum laptele, ouăle, fructele, legumele sau carnea, proaspete pentru mult timp.

Iată ce trebuie să faci pentru a păstra alimentele proaspete cât mai mult timp:

  • Verdețuri

Dacă frunzele salatei, ale spanacului sau ale altor verdețuri încep să se închidă la culoare, să se subțieze sau să se umezească, cel mai probabil nu mai sunt bune, iar mirosul înțepător va dovedi acest lucru. Trucul, pentru a le face să reziste cât mai mult timp în frigider, este să le înfășori în unul sau două prosoape de hârtie, acestea având rolul de a absorbi umiditatea în exces. 

Mai mult, în compartimentele de plastic din interiorul frigiderului, cele în care păstrezi verdețurile, poți pune 2-3 straturi de hârtie absorbantă și, astfel, problema este ca și rezolvată.

  • Carne

Cu siguranță carnea nu îți lipsește din frigider. Însă știi cum se păstrează mai bine? De exemplu, baconul crud rezistă o săptămână, carnea proaspătă, tocată, 1-2 zile, iar cea pentru fripturi până la 5 zile. Dacă se apropie termenul limită, fie alegi să o gătești, fie o vei arunca, pentru că nu mai poate fi consumată. Bineînțeles, ai întotdeauna varianta de a o congela. 

Dacă atât produsele din carne, cât și restul alimentelor par a se deteriora înaintea expirării termenului de valabilitate, există posibilitatea ca frigiderul să nu mai funcționeze corect și poate fi momentul potrivit să vezi oferta aici și să îți achiziționezi un nou aparat, care să fie mai performant și care să te ajute în acest sens.

  • Brânzeturi

Pentru a preveni apariția mucegaiului în cazul brânzeturilor, este recomandat să le scoți din ambalaj și să le păstrezi într-unul alimentar, reutilizabil sau în hârtie pergament. De asemenea, trebuie depozitate la o temperatură de maximum 4 grade. 

Brânza brie sau cea de casă ar trebui să reziste aproximativ o săptămână la această temperatură, iar cea tare, precum cheddar, aproximativ o lună.

  • Ouă

Alături de produsele lactate, ouăle trebuie să fie păstrate într-o zonă mai rece din frigider. Asta înseamnă că nu au ce căuta pe ușă, ci în partea din spate.

  • Fructe

Căpșunile sau zmeura sunt cunoscute pentru faptul că mucegăiesc foarte repede. Iar dacă se va întâmpla asta, va trebui să le arunci. Se recomandă ca, înainte de a le băga în frigider, acestea să fie spălate în oțet alb, distilat, apoi clătite și uscate complet. 

Ele trebuie așezate într-un recipient căptușit cu prosop de hârtie și depozitate de preferință pe unul dintre rafturile frigiderului.

  • Lactate

Dacă lactatele din frigider se strică înainte de a expira termenul de valabilitate, este posibil să le fi depozitat greșit. Iar acest lucru se datorează faptului că temperatura în frigider nu este constantă. De exemplu, partea din spate tinde să rămână mai rece, deci este un loc mult mai bun pentru lapte și iaurturi decât ușa, unde aceasta se modifică de fiecare dată când o deschizi.

Indiferent cât de des sau cât de rar cumperi alimente care trebuie păstrate la rece, este recomandat să ții cont de cele câteva sfaturi de mai sus și să ai grijă la modul în care setezi temperatura din interiorul frigiderului.

Sursa foto: shutterstock.com

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top