Curierul de Iasi

Iesenii, tot mai putini, cu fiecare an

Serviciul de Stare Civilă din cadrul Direcţiei Locale de Evidenţa Populaţiei şi-a prezentat raportul de activitate pe  luna ianuarie 2011.

Principala concluzie extrasă din acest raport este că populaţia municipiului Iaşi se află într-o continuă scădere pe parcursul ultimilor 3 ani, raportat la indicatorii lunii ianuarie, pe de o parte din cauza creşterii numărului de decese, pe de alta din cauza numărului din ce în ce mai scăzut al nou-născuţilor.  De asemenea, numărul căsătoriilor încheiate a fost din ce în ce mai mic, iar rata divorţurilor se află pe un trend ascendent. Prezentăm mai jos raportul detaliat, precum şi câteva date statistice în raport cu anii precedenţi.

Din cele 714 acte de naştere înregistrate 63 au privit copii născuţi în străinătate iar 2 sunt adopţii, în 9 cazuri unul dintre părinţi fiind cetăţean străin.

Din cele 78 acte de căsătorie întocmite 30 au fost încheiate în străinătate şi transcrise în registrele de stare civilă din România. 58 % dintre căsătorii au fost oficiate în zilele de sâmbătă şi duminică. În premieră faţă de ultimii ani nu s-a înregistrat nicio căsătorie între un cetăţean român şi unul străin iar o singură căsătorie a fost oficiată la Penitenciarul Iaşi deoarece soţul executa o pedeapsă privativă de libertate.

Din totalul celor 401 acte de deces înregistrate în luna ianuarie 2011, 12 au fost înregistrate la autorităţile unui alt stat şi transcrise în registrele de stare civilă româneşti. 193 din decedaţi au fost bărbaţi în timp ce 22 copii cu vârsta între  0-14 ani.

Au fost eliberate cetăţenilor care au solicitat preschimbarea certificatelor de stare civilă 533  certificate de naştere, 67 de căsătorie şi 66 de deces.

Au fost întocmite 110 extrase de uz oficial către alte instituţii, 36 de Anexe privind menţiunile existente pe marginea actului de naştere iar 88 de cetăţeni au solicitat schimbarea numelui pe cale administrativă.

Au fost depuse 16 cereri de divorţ pe cale administrativă şi au fost puse în aplicare 59 de sentinţe de divorţ primite de la instanţele de judecată.

326 menţiuni au fost operate pe marginea actelor de stare civilă şi au fost eliberate 195 – Anexe 24 în vederea deschiderii succesiunii.

Pe linie de evidenţă a persoanelor au fost produse 3924 acte identitate din care 3760 cărţi de  identitate şi 164 cărţi de identitate provizorii. Pe de altă parte au fost luate în evidenţă în prima lună a anului 386 de persoane din care 325 la naştere, 17 la dobândirea cetăţeniei şi 44 la schimbarea domiciliului din străinătate în România.

La cerere au fost efectuate 1398 de verificări în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor şi 8 acţiuni cu staţia mobilă.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top