Stiri

Iluminatul cu LED – modalitatea perfecta de a economisi la factura de curent

Iluminatul rezidential si cel public reprezinta o parte importanta a sistemului electric. De multe ori, se bazeaza pe sisteme si echipamente vechi, care sunt mari consumatoare de curent electric, ceea ce se reflecta in pretul facturii la energie. Cum inchiderea luminii nu este o solutie, de cele mai multe ori, trebuie sa fie gasita o alternativa si anume folosirea tehnologiilor moderne, care vin cu numeroase avantaje, iar cel mai important este consumul scazut.

Printre aceste tehnologii, rolul de baza il are iluminarea cu ajutorul LED-urilor, din ce in ce mai prezenta in casele tuturor oamenilor, dar si in orase, pe drumurile publice sau in zonele industriale. LED-urile au devenit in ultimii ani suficient de ieftine si cu o calitate crescuta, ceea ce permite sa inlocuiasca cu succes vechile tehnologii ale becului cu incandescenta sau a becurilor fluorescente. Motivul este simplu, lampa cu led este mai eficienta decat becurile clasice.

Iata care sunt avantajele tale daca folosesti iluminatul cu LED!

Cei care folosesc iluminatul cu LED marturisesc ca au avut doar de castigat prin intrebuintarea acestuia in casele lor. Acest lucru este usor de inteles daca avem in vedere multitudinea de avantaje pe care le ofera aceasta tehnologie:

 • Becurile cu LED consuma cu pana la 90 % mai putin decat cele clasice, cu incandescenta. Daca ai in vedere ca o parte importanta din factura la curent electric este rezervata iluminatului, atunci iti dai seama cu usurinta ca prin inlocuirea becurilor vei face economie.
 • Acest sistem de iluminat este foarte usor de montat si nu este nevoie de modificari ale instalatiei electrice din casa. Chiar si un amator poate face lejer trecerea la noua tehnologie. Daca esti interesat, atunci alege din oferta de becuri cu led din mediul online produsele care se potrivesc locuintei tale.

 

 • Sistemele de iluminat cu LED au o durata de viata mult mai mare decat a celor traditionale, aceasta ducand la alte economii. Mai exact investesti o data la montarea corpurilor de iluminat si ani de zile singura grija va fi sa inchizi si sa deschizi intrerupatorul.

 

 • Lampile cu LED ofera o lumina de calitate mult mai apropiata de cea naturala si astfel va fi mult mai potrivita pentru ochiul uman. Cei care folosesc aceste produse in casele lor marturisesc ca ochii lor sunt mai putin obositi in urma activitatilor realizate in acest mediu.

 

 • Acest tip de iluminat poate fi realizat in aproape orice culoare ti-ai dori, de aceea este potrivit pentru cei pasionati de design sau pentru cei care vor sa foloseasca lumina pentru a pune in valoare anumite elementele arhitecturale sau de decor din locuintele lor.

 

 • Este potrivit pentru orice conditii de mediu si de aceea poate fi folosit nu doar in interior, ci si in exteriorul locuintei. Tot mai multi oameni folosesc LED-urile pentru a lumina curtea sau piscina exterioara.

 

 • Folosirea acestei tehnologii duce la importante economii de curent electric si implicit la protejarea mediului inconjurator. De regula, curentul electric este produs prin arderea combustibililor fosili si, de aceea, prin folosirea LED-urilor scade cantitatea folosita si poluarea.

 

 • LED-urile sunt mult mai usor de reciclat la finalul vietii lor decat becurile cu incandescenta sau fluorescente. Astfel, cei care le folosesc contribuie si mai mult la protejarea mediului inconjurator.

 

 • Un alt avantaj este faptul ca rezista foarte bine la un ciclu de aprindere-inchidere fiind superior becurilor clasice, care se ard foarte usor uneori daca sunt stinse si aprinse foarte des.

 

 • De asemenea, sunt extrem de rezistente la socuri si lovituri, de aceea sunt potrivite in anumite zone de mare risc. Ele nu vor fi schimbate foarte des, ceea ce duce la o economie in plus.

 

 • Lumina furnizata prin intermediul acestora este variata in comparatie cu vechile tehnologii. Exista lumina calda si rece, stralucitoare sau mai difuza, fiind astfel potrivita pentru toate gusturile si toate necesitatile.

In concluzie, daca doresti sa faci cat mai multe economii si factura la curent electric sa nu te arda la buzunar, atunci poti folosi cu incredere sistemul de iluminare cu LED si bucura-te de avantajele oferite de acesta.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top