Diverse

Imbracaminte alergare perfecta pentru jogging!

Ai decis să duci o viață sănătoasă, din care mai multă mișcare nu este exclusă. Dar nu te încântă ideea să tragi de fiare sau să mergi cu bicicleta, așa că jogging-ul este cea mai bună alegere pentru tine.

Există o regulă despre îmbrăcămintea pentru alergat?

Îți place să faci lucrurile așa cum trebuie, așa că te întrebi dacă nu cumva ar trebui să fii ceva mai atent/ă la articolele de imbracaminte alergare. În principiu, nu este deloc greșit să alergi în tricou și pantaloni scurți sau de trening, așa că nu ai de ce să îți faci griji. Cel puțin la început, până te obișnuiești. După ce lucrurile avansează, poți să fii ceva mai atent la piesele care compun ținuta de îmbrăcăminte alergare, și vei înțelege rapid de ce facem această remarcă.

Confortabilă și foarte practică

În magazinele de specialitate vei găsi îmbrăcăminte pentru ședințele tale de jogging. Potrivit specialiștilor, piesele care o compun sunt foarte confortabile, și sunt realizate din mai multe combinații de materiale, de regulă poliester și spandex. Acestea îi permit pielii să respire, să se usuce rapid, nu rețin transpirația, aproape că nici nu vei simți că le porți. Și chiar dacă se mai întâmplă să te prindă și o ploaie, nicio problemă, poți alerga în continuare, deoarece se usucă foarte rapid.

Caracteristici mai mult sau mai puțin utile

La o simplă vizită într-un magazin de profil, real sau virtual, ai observat că prețurile sunt diferite, iar unele articole de îmbrăcăminte de acest gen sunt chiar scumpe. De ce această diferență? Simplu: cu cât este dotată cu mai multe caracteristici – unele dintre ele chiar nu sunt necesare, cu atât prețul este mai ridicat. Astfel, unele dintre ele au un număr mai mare de buzunare, protecție împotriva razelor puternice ale soarelui, etc. Nu uita că dacă preferi să alergi când afară e noapte să îți alegi articole de îmbrăcăminte alergare cu imprimeu reflectorizant.

Cum te îmbraci

Cel mai probabil te gândești cum este mai bine să te îmbraci atunci când pleci la alergat. Dacă te îmbraci prea gros riști să transpiri, dar parcă nici prea subțire nu este bine. Specialiștii sunt de părere că ar trebui să respecți o regulă importantă acum: îmbracă-te ca și cum ar fi mai cald cu cel puțin 10 grade. Este simplu: la doar câteva minute după ce începi să alergi te vei încălzi foarte tare, așa că fii pregătit/ă să dai jos jacheta și să alergi în continuare.

Piese care compun îmbrăcămintea pentru alergare

Există mai multe piese care compun îmbrăcămintea pentru alergat. Chiar dacă nu crezi, chiar ai nevoie de șosete de alergat. Au avantajul că se usucă mai rapid și te ajută să previi apariția bășicilor cauzate de prea mult alergat. De asemenea, să nu uităm și de pantalonii de alergat. Există și varianta termică, pentru când este frig afară. Dacă nu îți place ideea de a alerga doar în colanți, mai poți să tragi o pereche de pantaloni pe deasupra și gata, problema este rezolvată.

Pentru femei, este obligatorie purtarea unui sutien sport, ale cărui caracteristici te vor ajuta să te simți mult mai confortabil atunci când alergi, fără să ai parte de unele surprize neplăcute.

Pentru ambele sexe urmează tricoul cu mânecă lungă, realizat dintr-un material care lasă pielea să respire și nu menține transpirația. Pentru când ți-e frig, sau condițiile meteorologice nu sunt chiar favorabile, poți purta o jachetă ușoară.

Mănuși și căciuli. Da sau nu?

Atunci când vremea s-a răcit, dar nu vrei să renunți la alergat, te poți proteja mai bine împotriva frigului cu ajutorul unor mănuși sau căciuli speciale pentru alergat. Sunt foarte practice, iar recomandarea noastră este să nu renunți la ele, pentru că nu te încurcă cu nimic. Ba din contră! Când temperaturile scad sub pragul de îngheț, ai nevoie de o protecție pentru nas și gură, pentru ca tu să nu inhalezi direct aerul rece.

Vara, situația este mult mai simplă. Îmbrăcămintea pentru alergat se compune de regulă din șort, tricou cu mânecă scurtă sau maiou.

Reguli pentru un jogging făcut cum trebuie

Ca și în cazul oricărui alt sport, înainte să începi să alergi este bine să faci un control medical. Cu atât mai mult cu cât până acum ai fost genul care nu făcea mișcare fizică și ai și ceva mai multe kilograme în plus!

Nu exagera

Cei mai mulți dintre oameni încep să alerge din dorința de a mai scăpa din kilogramele în plus. Cel mai probabil, și tu ai aceiași motivație. Cu toate acestea, kilogramele nu s-au acumulat peste noapte, așa că nu vei scăpa chiar atât de repede de ele. Dacă vrei să faci totul în mod corect, nu exagera în niciun fel. Nu-ți impune limite greu de atins, mai bine începe de la o distanță mai mică de alergat, renunță la anumite alimente, iar pe parcurs poți mări miza.

Hidratarea

O hidratare corectă te ajută enorm, dar trebuie să știi cum să o faci. Bea apă înainte de a porni la alergat, dar nu exagera, pentru știi deja ce vei simți. De asemenea, ai grijă să ai la tine o sticlă cu apă din care să bei inclusiv în timpul alergării, dar și după. Reține: cel puțin la început bea doar apă pentru a te hidrata, și nu începe cu energizante sau sucuri speciale pentru sportivi.

Nu mânca înainte de jogging

Înainte de ședința de jogging, nu mânca mult, pe motiv că ai nevoie de energie. Din contră, ți se va face rău. Dacă nu poți rezista să nu mănânci ceva înainte de alergat, optează pentru ceva ușor, un iaurt natural, o banană, o gustare proteică.

Fără încălzire nu există alergare

Am lăsat la final, deși este poate cea mai importantă regulă, faptul că trebuie obligatoriu să faci o scurtă încălzire și abia apoi să alergi. În caz contrar, riști să te accidentezi, și chiar nu ai nevoie de așa ceva.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top