Diverse

Importanta selectarii deseurilor si a reciclarii

Reciclarea este importanta in lumea actuala daca vrem sa pastram aceasta planeta pentru generatiile noastre viitoare. Este bine pentru mediu, deoarece putem face produse noi din vechile produse. Reciclarea incepe acasa. Daca arunci produsele in mod responsabil, adica in cosuri gunoi speciale, atunci ai facut primul pas. Am fost neglijenti pana in acest moment cu modul in care am tratat Pamantul si este timpul sa ne schimbam, nu doar modul in care facem lucrurile, ci modul in care gandim.

Astfel, ar trebui sa reciclam deoarece acest proces:

-Ajuta la mentinerea mediului curat;

-Reduce cantitatea de deseuri produse;

-Ajuta la conservarea multor resurse neregenerabile;

-Economiseste energie si astfel ajuta la evitarea crizei energetice;

-Impiedica depozitele de deseuri si incineratoarele sa fie supraincarcate;

-Salveaza si protejeaza economia unei gospodarii;

-Ajuta la crearea de noi oportunitati de munca.

Reciclarea este buna pentru mediu. Intr-un anumit sens, reutilizam produse vechi si deseuri care nu sunt de niciun folos si apoi le convertim in alte produse noi. Deoarece economisim resurse si trimitem mai putin gunoi la depozitele de deseuri, asta ajuta la reducerea poluarii aerului si a apei.

Cu fiecare zi care trece, populatia creste. Cu aceasta, cantitatea de deseuri astfel produse creste si ea. Cu cat productia de deseuri este mai mare, cu atat este mai mare spatiul necesar pentru a arunca aceste deseuri. Acum, trebuie sa ne amintim ca spatiul disponibil pe pamant este foarte limitat si, in mod evident, depinde de noi sa-l folosim judicios.

Reciclarea incepe cu colectarea selectiva. Pentru asta, avem nevoie de cosuri colectare selectiva speciale, precum cele comercializate la sanito.ro. Acestea pot fi cosuri mai simple, sau cosuri gunoi inox de lux, pentru marile institutii, companii sau chiar pentru o casa cu un design pretentios.

Concret, ce putem face pentru a proteja planeta si a deveni mai responsabili?

  1. Arunca toate gunoaiele din casa care nu iti sunt de niciun folos, sau crezi ca nu le poti folosi in alt mod. Daca nu ai speciale, poti intra chiar acum pe sanito.ro unde poti achizitiona cu usurinta un recipient adecvat pentru fiecare produs reciclabil (de exemplu, hartie, plastic si sticla), apoi le poti duce la centrul local de reciclare.
  1. Incerca sa eviti pe cat posibil utilizarea pungilor de plastic si a hartiei de plastic. Acestea nu numai ca polueaza mediul, dar duc si la umplerea depozitelor de deseuri. De asemenea, atunci cand faci cumparaturi, incerca sa cauti produsele care au cel mai putin ambalaj.
  1. Cumpararea de produse reciclate ar putea oferi industriei reciclarii un impuls urias. Achizitionarea de produse din hartie sau sticla reciclata nu numai ca ajuta la reducerea cantitatii de deseuri produse, ci si la promovarea industriei reciclarii.
  1. Este esential sa ne miscam in acest sens fara a fi dependenti de nimeni altcineva. Ai putea transporta deseurile reciclabile de unul singur la cel mai apropiat centru de reciclare. Toata lumea trebuie sa-si ia in serios prorpiul rol pentru ca selectarea colectiva si reciclarea sa aiba succes.

Nu mai ezita, si incepe chiar de astazi procesul de colectare selectiva. Este simplu si poate fi chiar si distractiv. Implica intreaga familie in proces si asa si tu, si ai tai, veti avea un rol important in salvarea planetei.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top