Diverse

Importanta unei dezinfectari temeinice in clincile medicale

 

Primele impresii sunt esentiale pentru pacient, iar lucrul intr-un mediu curat este crucial pentru personalul medical dintr-o unitate spitaliceasca. Camerele de asteptare curate, salile de consultatie, birourile si baile sunt importante. Germenii trebuie pastrati la distanta sau, chiar la intrare, pe cat posibil. Acest lucru se poate face cu ajutorul unor covoare profesionale de la magazinul covoare-profesionale.ro. Acesta este cunoscut pentru comercializarea unei game largi de covoare, de la cele speciale pentru spitale, pana la covorase HORECA, pentru hoteluri si restaurante.

Cati pacienti se plang ca nu le place sa mearga la medic (sau la spitale), chiar daca sunt bolnavi? Stiti de ce? Pentru ca de multe ori se sperie de ceea ce pot contracta de acolo. Stim cu totii ca infectiile intraspitalicesti sunt numeroase si, in unele cazuri, letale. In cabinetul medical, o simpla curatare a suprafetei si podelei nu este suficienta. Desigur, trebuie implementat un serviciu de curatare eficient. Serviciile de curatare va vor ajuta la curatarea generala a biroului dvs. Cu toate acestea, in general, aceste servicii nu pot monitoriza bolile infectioase si vor avea nevoie de asistenta personalului de la birou pentru a mentine un mediu sanatos si steril, dar si de produse speciale. La covoare-profesionale.ro sunt disponibile covorase dezinfectante.

De exemplu, pentru spitale, clinici, cabinete medicale, unitati din alimentatia publica, doritorii pot sa achizitioneze covoare dezinfectante model Decontaminare Sticky Mat si Sani Trans, subtiri si usor de aplicat, pentru a asigura o igiena in proprotie de 99,9% atunci cand sunt utilizate corespunzator. Alte tipuri de covoare sunt cele de exterior si interior, folosite in companii, firme, mall-uri, aeroporturi. Si pentru depozite sau halele industriale exista covoare industriale speciale rezistente la trafic intens, uzura si rupere.

Mentinerea clinicii medicale curate in timpul orelor de munca este esentiala. Luati in considerare, de asemenea, existenta unui set de reguli disponibile pentru personal, care vor detalia curatarea esentiala care trebuie sa aiba loc in timpul zilei de munca. Acestea pot include:

-Practica deseurilor biologice: utilizati containere specifice si dezinfectati imediat toate zonele de lucru care vin in contact cu acestea.

-Manusile trebuie introduse in containerele de deseuri infectioase.

-Spalati-va mainile dupa fiecare vizita a pacientului. Astfel nu raspanditi germenii.

-Cosul de gunoi trebuie curatat frecvent si nu trebuie lasat sa se umple pana la refuz.

-Verificati toaletele si adaugati o solutie germicida dezinfectanta in vasul de toaleta in timpul zilei (conform indicatiilor de pe sticla). Asigurati mereu hartie igienica si prosoape de hartie.

-Curatati butoanele de comutare a luminii cu dezinfectant.

-Mentineti curate zonele de lucru ale angajatilor.

-Reamintiti-le angajatilor sa-si pastreze zonele de lucru ordonate, curate si dezinfectate.

-Daca aveti o bucatarie sau sala de mese, asigurati-va ca zonele sunt curatate dupa utilizare. Incurajati personalul sa ia acasa saptamanal toate articolele neutilizate de la frigider.

-Daca se varsa ceva, curatati imediat. Folositi solutii de curatare adecvate si nu lasati niciodata substantele sa se usuce pe podea.

Si, desigur, folositi covorasele dezinfectante pentru a evita transportarea germenilor din exterior in interior si invers. O clinica sau un spital reprezinta o responsabilitate mare. De aceea, luati masurile care se impun pentru o dezinfectare si o curatenie temeinica.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top