Diverse

Spalatul pe maini: o activitate de familie

 

Spalarea mainilor este un mod usor, ieftin si eficient de a preveni raspandirea germenilor si de a mentine copiii si adultii sanatosi. Atunci cand familia dvs. este sanatoasa, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la lipsa copilului de la scoala, la concediile medicale pe care ar trebui sa vi le luati sau la periclitarea altor activitati. Si mai important: atunci cand avem familia sanatoasa nu exista pericole de maladii, unele chiar grave.

Invatati-va copiii sa se spele pe maini

Parintii si ingrijitorii joaca un rol important in procedul de invatare a copiilor sa se spele pe maini. Spalarea mainilor poate deveni un obicei sanatos pe tot parcursul vietii daca incepeti sa-i invatati acest lucru inca de la o varsta frageda. Aratati-le copiilor cei cinci pasi simpli pentru spalarea mainilor – umed, frecat, spalat, clatit si uscat – si momentele cheie pentru spalarea mainilor, cum ar fi dupa folosirea baii sau inainte de a manca. Puteti gasi modalitati de a face tot acest lucru intr-un mod distractiv, precum crearea propriei melodii de spalare a mainilor sau transformarea acestui lucru intr-un joc.

Multe mamici folosesc servetele umede pentru a-i curata pe copii pe maini. Servetele pentru bebelusi pot face ca mainile sa para curate, dar nu sunt concepute pentru a elimina germenii din maini. Se recomanda spalarea mainilor cu apa si sapun lichid atunci cand este posibil. Pentru a fi siguri ca folositi numai produse de calitate, puteti achiztiona sapun profesional de la magazine precum sanito.ro. Site-ul este specializat in comercializarea produselor de igiena precum dezinfectanti maini, sapunuri lichide sau crema si multe altele. Sapunurile de la sanito.ro au capacitatea de a elimina pana la 99.9% dintre bacterii, nu usuca mainile si au un parfum discret.

Implementarea abilitatilor de spalare a mainilor necesita timp. La inceput, copilul dvs. va avea nevoie de memento-uri regulate despre cum si cand sa va spalati pe maini. Este deosebit de important sa le reamintim copiilor sa se spele pe maini dupa ce au folosit baia, inainte de a manca, dupa atingerea animalelor de companie, dupa ce s-au jucat afara si dupa tuse, stranut sau suflarea nasului. Dar odata ce spalarea mainilor va deveni un obicei si o parte obisnuita a rutinei zilnice a copilului dvs., acesta o va practica toata viata.

Dati mereu un exemplu cu spalarea mainilor

Copiii mici invata prin imitarea comportamentelor adultilor din viata lor. Cand faceti din spalarea mainilor o rutina si faceti acest lucru de fata cu cei mici, dati un exemplu pentru copiii vostri.

Ce se intampla daca sapunul si apa nu sunt disponibile?

Spalarea mainilor cu apa si sapun este cea mai buna metoda de a scapa de germeni. Daca sapunul si apa nu sunt disponibile, utilizati un produs de igienizare pe baza de alcool care are cel putin 60% alcool si spalati-va mainile cu apa si sapun cat mai curand posibil. Cum spuneam, dezinfectantii de maini sunt disponibili la sanito.ro, in cele mai eficiente formule de pe piata si de la brand-uri renumite precum Tork.

Nu uitati sa faceti din spalarea mainilor un obicei sanatos acasa, la scoala si la joaca!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top