Stiri

In care parc auto sa cautam masini rulate de calitate?

Masina a devenit unul dintre bunurile pe care utilizam zilnic, fara de care viata noastra ar arata complet diferit. Fiind un bun usual, vrem sa ne asiguram de la inceput ca investim in achizitionarea celei mai bune masini cu putinta, care sa tina cont de nevoile, venitul si gusturile proprii.

In ultimii ani, piata masinilor second-hand din Romania s-a extins foarte mult datorita celor care aduc masini din strainatate si le vand in parc auto, sau a firmelor de profil care le verifica si le pun la dispozitie clientilor, in showroom, sau chiar pentru un drive-test.

De unde sa incepem sa cautam o masina second-hand?

Oricine incepe sa caute o masina, are deja in vedere cateva caracteristici pe care le doreste la aceasta. Intrebarea care ramane este, totusi, unde este cel mai bien de cautat masina visurilor?

Iata variantele pe care le are la dispozitie orice cumparator:

 • Samsarii, sau parcurile auto fara nume – aici poate depinde de norocul fiecaruia, caci nu de putine ori aceasat varianta se poate incheia cu o frauda, o masina care doar in aparenta a fost verificata, iar pretul ei este unul modest.
 • Vanzatorii din parc auto – de obicei, aici exista posibilitatea de a testa masina inainte de a o cumpara
 • Reprezentante – aici, mai ales pentru achizitionarea unei masini noi
 • Firmele de leasing – acestea pun in vanzare masinile care au fost deja folosite, dar pentru care contractul de leasing a expirat; avantajul ar fi preturile mai accesibile ale masinilor, desi calitatea lor se poate sa lase de dorit
 • Anunturile online – cele mai usor de accesat si de comparat, dar costurile legate de timp sunt mai mari, pentru ca pentru a testa sau macar pentru a vedea masina, e nevoie sa va deplasati pana in localitatea de unde este vanzatorul

La ce trebuie sa fim atenti cand cautam masini in parc auto

Pe lanag criteriile legate de necesitati si functionalitatea masinii, design-ul ei, e important sa verificati si cateva aspecte tehnice ale masinii, inainte de a decide daca o cumparati sau nu:

 1. Numarul de kilometri afisat – cele mai multe neplaceri vin din kilometrajul fals al masinii, modificat anterior de vanzator. Pentru a va asigura un minim de siguranta inainte de achizitionarea masinii, e bine sa calculati in medie numarul de kilometri pe care ar trebui sa ii aiba masina, in functie de varsta ei. Apoi, daca insusi vanzatorul are anumite ezitari cand raspunde la aceasta intrebare, e de preferat sa fiti prudenti. Un maxim de aproximativ 150.000 de km este o limita rezonabila, dupa care sa va uitati.
 2. Aspect general – de la exteriorul masinii, zgarieturi, aspectul vopselei, urme de rugina, integritatea caroseriei, pana la interiorul ei: scaune, bord, functionalitatea radioului, deformari, etc.
 3. Ulei, lumini, motor, schimbatorul de viteze si pedale, cauciucuri (cat sunt de uzate, daca exista cauciucul de rezerva)
 4. Evaluare generala – sa va puneti intrebarea: „Cat de sigura mi se pare aceasta masina? O voi putea folosi zilnic?”

Apeleaza la ajutor specializat

Cei mai multi dintre cumparatori nu sunt foarte familiarizati cu partea tehnica a masinilor, ce aspecte e bine sa ia in considerare cand pun in balanta doua variante. Astfel, firmele de specialitate, care ii pot ghida pe parcursul procesului de cautare a unei masini, dintre cele pe care le au deja disponibile in showroom pana la a cauta si a aduce din strainatate modelul dorit,  pot fi de un real ajutor.

Sigur ca acest serviciu va costa in plus, dar investitia initiala isi va arata valoarea odata cu trecerea timpului, pentru ca masinile comercializate de aceste intreprinderi sunt verificate tehnic si se ofera chiar garantie pentru primele 12 luni de utilizare a masinii.

Daca sunteti in cautarea unei oferte si nu va puteti decide din ce parc auto sa va cumparati un autoturism second-hand, va recomandam sa consultati aici oferta de pe Autogeist.ro. Vizitati sediul din Galati (Str. Brăilei, nr. 237, DN2B).

Telefon:

 • 449.018
 • 0740945736 (whatsapp)

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top