Stiri

Incepand de astazi, IASUL este legat de un important nod al lumii, ISTANBUL

Incepand de astazi, IASUL este legat de un important nod al lumii, ISTANBULAstazi, 9 decembrie 2015, Aeroportul International Iasi, impreuna cu partenerul sau strategic, Compania Nationala TAROM, inaugureaza oficial cursa IASI-ISTANBUL.
Noua ruta va opera cu doua frecvente saptamanale, in zilele de miercuri si sambata, cu decolare de la Iasi, la ora 20:50, si sosire la Istanbul, la ora 22:30. Zborul de intoarcere este programat la ora 23:15, iar aterizarea la Iasi are loc la 00:55, in ziua urmatoare.

Aeroportul de destinatie, Ataturk, este un important hub mondial care permite pasagerilor conexiuni spre America de Nord, Asia si Australia.

“Faptul ca in sfarsit Iasul este conectat direct cu un puternic centru comercial este o dovada clara ca TAROM, partenerul nostru strategic, a inteles ca o astfel de destinatie este necesara, viabila si de viitor. Istanbul isi propune sa ajunga al doilea mare aeroport din lume, dupa Atlanta din Statele Unite. Am ferma convingere ca acest produs va fi foarte curand imbunatatit prin cresterea numarului de frecvente saptamanale, pentru a avea randamentul dorit, iar adresabilitatea sa regionala, anume faptul ca nu se opereaza intr-un areal de 6 milioane de locuitori din zona Moldova și din imprejurimi, catre niciun alt aeroport, ne face din nou sa ne mandrim cu ceea ce am reusit. Practic, prin deschiderea unei curse externe directe spre Istanbul, iesenii si nu numai au acum posibilitatea de conectare pe zboruri intercontinentale din orice colt al lumii”, a declarat presedintele C.A. al Aeroportului Iasi, Marius BODEA.

„Compania nationala TAROM isi intareste pozitia pe piata de Nord-Est a tarii, prin deschiderea celei de a saptea rute, cu plecare de pe Aeroportul International IASI. Cursa IAS-IST-IAS va fi prima conexiune directa care leaga nordul Romaniei de Istanbul, singurul oras din lume care se intinde pe doua continente, pozitionare strategica, atat din punct de vedere comercial, cat si turistic. Pasagerii nostri vor fi astfel conectati cu un important hub mondial care ofera destinatii de zbor către America de Nord, Asia si Australia. Practic, o astfel de conexiune inseamna deschiderea Regiunii de Nord-Est a Romaniei, către intreaga lume”, a declarat Edouard HEINZMANN, directorul general al companiei TAROM.

tarom-airplane-2

Lansarea primului zbor Iasi-Istanbul va fi marcata printr-o conferinta unde sunt asteptati sa sustina discursuri conducerea Aeroportului Iasi si reprezentanti ai companiei aeriene TAROM. Sunt incluse si momente artistice, taierea tortului tematic, sesiuni de fotografie. Evenimentul va avea loc in incinta noului terminal de pasageri T3, incepand cu ora 19:50.

Biletele pentru zborul Iasi-Istanbul au fost puse in vanzare inca din luna octombrie, cand a fost anuntata noua cursa, preturile pornind de la 99 de Euro dus-intors, cu toate taxele incluse, la achizitionarea de pe site-ul companiei: www.tarom.ro.

Orarul de zbor Iasi -Istanbul, miercuri si sambata:
RO269 IAS 20:50 – IST 22:30
RO270 IST 23:15 – IAS 00:55

In prezent, TAROM efectueaza zboruri externe directe din Iasi catre 7 destinatii. Primul zbor extern a fost spre Roma, in decembrie 2012, urmat de Bologna, Londra (Luton) si Torino in 2013, si Tel Aviv in 2014. Anul acesta, TAROM a introdus in programul de zbor de la Iasi alte doua noi destinatii: Munchen, din 25 octombrie a.c. , iar Istanbul din 9 decembrie a.c.

In plus, zilnic TAROM opereaza 4 frecvente catre IASI.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top