Stiri

Sfaturi pentru a genera o bună impresie la interviu

Sfaturi pentru a genera o bună impresie la interviuCu siguranță ai auzit vorbindu-se despre importanța de a lăsa o bună impresie în timpul unui interviu de muncă. Această etapă este cea mai importantă în procesul de selecție deoarece este oportunitatea angajatorului de a te cunoaște personal și de a-i oferi suficiente date pentru a-și crea o opinie despre tine.
Pentru a lăsa o bună impresie nu este necesar doar să ne îmbrăcăm adecvat; aspecte precum răspunsurile oferite, postura corpului și reacțiile la diferite situații, ne pot oferi puncte pentru a primi postul dorit sau nu.

Îți punem la dispoziție câteva sfaturi care te vor ajuta în timpul interviului

1. Fii punctual – Gândește-te cât timp îți va lua să ajungi la locul interviului și pleacă din timp de acasă. Faptul că vei ajunge mai devreme la interviu sau exact la ora care a fost planificată de comun acord, demonstrează că te interesează acel loc de muncă. De asemenea, nu exagera. Vino cu cel mult 10 minute înainte de ora stabilită, altminteri, de exemplu, dacă vei ajunge cu 30 de minute mai devreme sau mai mult, vei fi nevoit să aștepți și este posibil ca intervievatorul să nu vadă acest aspect drept unul pozitiv.

2. Îmbracă-te corespunzător pentru această ocazie – Indiferent care este postul pentru care ai aplicat, este necesar să te îmbraci formal. În acest mod, vei demonstra că îți dorești acel loc de muncă și că privești interviul cu seriozitate. Evită culorile calde, o bună opțiune este albastrul marin, griul închis, albul și negrul. Culorile neutre sau non-culorile vor fi aliatele tale în această întâlnire. Coafura trebuie să fie simplă și cât mai corespunzătoare ocaziei. De asemenea, damele nu trebuie să folosească mult machiaj, iar unghiile trebuie să aibă un aspect îngrijit.

3. Nu întreba care este salariul decât la final, dacă nu este specificat până atunci. Cu siguranță este una dintre temele care te interesează cel mai mult, dar trebuie să lași această întrebare pentru final și să arăți mai mult interes în motivațiile și așteptările locului de muncă, astfel vor înțelege că pentru tine este mai important renumele firmei, mediul de lucru, echipa din care vei face parte, apoi salariul lunar.

4. Contactul vizual- Menține contactul vizual cu interlocutorul pe tot timpul interviului deoarece este o forma de a arata interes, siguranță și încredere.

5. Întreabă dacă ai nelămuriri- interviul nu poate ajunge la final dacă tu nu îți clarifici toate îndoielile. În plus, întrebând demonstrezi că există un mare interes pentru postul liber. Câteva puncte pe care trebuie să le atingi și să le ai foarte clar sunt:

– Câte ore se lucrează pe zi sau pe noapte.
– La ce oră începe programul
– Câte persoane cuprinde departamentul din care vei face parte

6. Limbajul corporal – postura este una dintre aspectele cele mai puternice de comunicare non-verbală deoarece oferă multe informații despre tipul de persoană care ești. Având o postură dreaptă sugerează încredere și siguranță, apoi trebuie doar să menții un zambet discret pe chip deoarece va genera o stare de relaxare.

Sfaturi pentru a genera o bună impresie la interviu

De asemenea, este important de precizat că nu trebuie să vorbești urât despre șefii tăi anteriori și/sau despre colegii tăi. Chiar dacă ai avut o experiență mai puțin plăcută, este recomandat să spui doar strictul necesar și să demonstrezi că ești o persoană în care se poate avea încredere. Niciodată, indiferent de momentele mai puțin plăcute prin care ai trecut, nu trebuie să îi jignești pe cei din jur, mai ales dacă nu sunt de față.

Totodată, amintește-ți că în timpul interviului fiecare gest, mimică, cuvânt, aspect etc, este și va fi analizat și evaluat, de aceea ai grijă la fiecare detaliu pentru a produce acea bună impresie pe care ne-o dorim cu toții și la final să fii candidatul ales.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top