Stiri

Informatii esentiale despre calendarul menstrual

Informatii esentiale despre calendarul menstrual
Stilul de viata aglomerat, tot timpul pe fuga si stresant poate atrage o multime de probleme de sanatate, inclusiv in cazul femeilor care nu mai au timp sa isi urmareasca menstruatiile, iar aparitia pe neasteptate a acestora pot strica diferite planuri. Totusi, exista modalitati foarte simple prin care ciclul poate fi monitorizat, astfel incat sa fie mult mai simplu sa fie programate vacante, petreceri, dar si alte evenimente deosebite, precum conceperea unui copil. Asadar, calendarul menstrual poate deveni cel mai bun prieten al tuturor femeilor, acesta fiind foarte usor de folosit, iar Femibion vine cu propria propunere in acest sens.

Online sau fizic

Prima intrebare care intervine este daca acest calendar trebuie sa fie online sau fizic, iar totul tine de preferintele fiecarei femei, fiind esential sa fie cat mai comod. In unele cazuri poate fi mai simplu cu un calendar fizic, insa exista riscul ca acesta sa fie uitat acasa sau la birou ocazional, pe cand telefonul nu lipseste niciodata din geanta.

Informatii noi

Indiferent de versiunea aleasa, e important ca acest calendar sa fie folosit zilnic, pentru a adauga toate noutatile cu privire la ciclu, astfel ca este ideal ca acesta sa fie amplasat in locuri vizibile pentru a ne aminti de el, fie se pot programa alarme pe telefon pentru a nu uita.

Anticiparea ciclului

Asadar, cu ajutorul calendarului menstural este mult mai usor sa fie anticipata menstruatia, intrucat se poate urmari evolutia de o luna la alta, motiv pentru care este important ca informatiile trecute sa fie cat mai precise.

Conceptie

De asemenea, prin intermediul calendarului orice femeie poate sa determine momentul ideal in fiecare luna pentru a ramane insarcinata prin simplul fapt ca se cunoaste data precisa a ovulatiei si se stabilesc cele mai fertile zile.

Metoda de contraceptie

In schimb, este important de stiut ca aceasta nu poate fi folosita ca metoda de contraceptie, intrucat in acest sens exista multe alte solutii mult mai eficiente si mai sigure, care nu expun riscuri atat de mari.

Important de stiut

Pentru a anticipa urmatorul ciclu trebuie sa fie numarate 28 de zile de la ultimul, aceasta fiind valoarea medie. Bineinteles, cu cat este mai a?zgrosa?? calendarul menstrual, cu atat va fi mai usor sa se anticipeze ciclul sau ovulatia. De asemenea, este important sa se noteze prima zi a fiecarei menstruatii intrucat aceasta informatie poate fi utila in diferite conditii, in special la ginecolog unde pot fi determinate alte detalii esentiale in anumite conditii.

Cu alte cuvinte, alege calendarul menstrual propus de Femibion si vei descoperi ca notarea tuturor informatiilor iti va fi de folos in nenumarate conditii, fie ca iti doresti sa devii mamica in viitorul apropiat, fie ca vrei sa eviti cu desavarsire acest pas.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top