Comunicate

Ingrijire si tratamente pentru o piele care trebuie sa se vindece mai repede

Oricine a avut macar o data in viata o problema cu pielea si toti stim cat de neplacuta este o asemenea situatie. Fie ca este vorba de dermatite, eczeme (dermatite), acnee, acnee rozacee, cuperoza sau afectiuni dermatologice mai grave, exista cateva sfaturi de ingrijire si tratamente pentru piele testate si general valabile care poti fi urmate cu usurinta. Vedeti mai jos cateva dintre ele.

Mentineti pielea curata

Folositi produse de curatare usoara, fara sapun. Pastrarea pielii curate este importanta pentru prevenirea si extinderea infectiilor Dar unele produse de curatare comerciala pot face mai mult rau decat bine. Folositi produse care nu contin substante chimice care pot provoca iritatii si cicatrici pe piele.

 • Obiectivulunui produs de curatare fara substante chimice este de a evita iritarea si cicatrizarea gresita. Multe produse de curatare naturala sunt usor accesibile in majoritatea farmaciilor.

 • Persoanele cu piele sensibila trebuie sa evite lotiunile de curatare astringenta. Ele pot provoca uscarea si iritarea epidermei.

 • Utilizati servetele faciale fara ulei, neabrazive atunci cand nu aveti timp sa va spalati fata cu un produs de curatare potrivit.

 • Pentru a va face acasa o lotiune naturala cu efect de toner, infuzati o lingurita de ceai verde intr-o ceasca de apa calda timp de trei pana la cinci minute. Apoi, presati ceaiul intr-un castron curat si lasati-l sa se raceasca timp de 15-20 minute. Aplicati pe zonele afectate cu un tampon de bumbac.

Spalati-va corect!

Curatarea fetei nu este doar o problema a produsului pe care il utilizati. De asemenea, conteaza si cum va spalati. Urmati aceste instructiuni:

 • Spalati-va pe maini inainte de a aplica lotiunea de curatare sau cremele medicale sau de intretinere, astfel incat murdaria si bacteriilele de pe maini sa nu va ajunga in pori.

 • Clatiti usor cu apa calduta sau rece inainte de a aplica orise substanta.

 • Folosind varful degetelor, masati usor lotiunea de curatare pe piele timp de trei pana la cinci minute.

 • Apoi clatiti cu apa rece si tamponati-va fata cu un prosop moale sau un servetel.

 • Dermatologii recomanda limitarea spalarii de doua ori pe zi si dupa ce transpiram. Spalati-va fata o data dimineata si o data seara, precum si dupa ce transpirati.

 • Perspiratia irita pielea. Spalati-va cat mai curand posibil!

Incercati sa va curatati pielea cu lapte

In plus fata de produsele de curatare obisnuite, puteti sa va spalati pielea cu lapte simplu si plin de grasimi. Acidul lactic din lapte functioneaza ca un exfoliant usor, natural pentru a indeparta celulele moarte ale pielii si chiar pentru a da un tonus mai bun pielii. De asemenea, reduce cicatricile si petele.

 • Luati o lingura de lapte si aplicati-o pe zonele cu probleme cu un disc demachiant din bumbac. Masati foarte usor cu miscari circulare timp de 3-5 minute pentru a indeparta eficient murdaria din pori. 
• Puteti folosi si lapte de cocos. Laptele de nuca de cocos are acizi grasi care ucid bacteriile si virusii si ajuta la reducerea numarului de pustule, chisturi si scad riscul de infectie.

 • Clatiti cu apa rece, apoi uscati cu un prosop moale.

Utilizati un produs natural de hidratare

Pielea uscata poate duce la iritatii si poate inrautati starea cicatricilor si duce la aparitia petelor. Un hidratant non-comedogenic poate ajuta la prevenirea uscaciunii in timp ce mentine pielea proaspata. Cautati o crema sau lotiune cu extracte de plante cu efect antiinflamator. Cautati produse cu ingrediente precum musetelul, ceaiul verde, aloe, calendula sau ovaz.

 • Hidratantele trebuie aplicate in mod regulat dupa curatare sau exfoliere.

 • Un hidratant cu acizi alfa-hidroxi poate ajuta la reducerea aspectului cicatricilor, petelor si al ridurilor. Acizii alfa-hidroxi includ acidul glicolic, acidul lactic, acidul malic, acidul citric si acidul tartric.

 • Acidul hialuronic este un umectant natural, un compus care ajuta pielea sa isi pastreze umiditatea naturala. Este disponibil in multe produse din farmacii si magazine de cosmetice in produse precum lotiune, toner sau creme. Acidul hialuronic joaca un rol-cheie in prevenirea imbatranirii prin repararea si mentinerea straturilor interioare ale pielii.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top