Stiri

Îngrijirea pielii sensibile: Ce produse să alegi și de ce

Dacă pielea ta se înroșește cu ușurință atunci când intră în contact cu factorii de mediu, dacă suferi de mâncărimi la nivelul feței, senzație de usturime, sau dacă simți că pielea ta „te strânge” atunci când te expui la soare, atunci este posibil ca tenul tău să fie unul sensibil. Pielea sensibilă are nevoie de îngrijire specifică, iar în acest material discutăm despre produsele de care are nevoie aceasta, pentru a reduce simptomele și senzațiile neplăcute.

Folosește întotdeauna o protecție solară pentru pielea sensibilă

Cremele cu protecție solară au rolul de a limita efectele nocive ale razelor ultraviolete asupra tenului. Atunci când alegi produsele potrivite pentru ten sensibil, nu uita să cumperi și o protectie solara SPF, de preferat cu un indice cât mai ridicat de protecție. În acest fel, pielea este protejată de eventuale leziuni, dar și de apariția ridurilor și a liniilor fine sau a petelor pigmentare. 

Folosește o cremă reparatoare pentru piele sensibilă

Un aport deosebit pentru repararea pielii sensibile îl are crema cu ceramide, deoarece aceasta ajută în procesul de hidratare al pielii și în procesul de restabilire a barierei naturale a acesteia. Ceramidele sunt un ajutor și în reducerea inflamațiilor și a iritațiilor, lăsând pielea fină și fără roșeață. Este foarte important atunci când ai tenul sensibil să nu folosești creme care conțin parfumuri, deoarece parfumul este un iritant puternic. Adoptă variante cât mai naturale, fără parfum și fără alți compuși care să irite pielea. Recomandarea specialiștilor este aceea de a folosi creme puternic hidratante, deoarece acestea au proprietatea de a oferi tenului un aport de acid hialuronic și retinol, pentru reținerea mai ușoară a apei în structura pielii. 

Cleanser și toner pentru curățare

Având în vedere sensibilitatea tenului, este recomandat să ai grijă atunci când alegi cleanserul și tonerul pentru curățare, deoarece aceste produse trebuie să aibă o acțiune cât mai blândă. Cleanserul nu ar trebui să aibă uleiuri esențiale, pentru că acestea pot usca și mai mult pielea, cauzând iritații și inflamații la nivelul acesteia. 

Evită exfolianții

Pielea sensibilă nu are nevoie de exfoliere continuă, așadar este indicat să nu folosești produse agresive. Folosește în schimb produse de îngrijire care pot exfolia blând pielea, precum serurile cu acid glicolic, acid lactic sau extractele de aloe vera aplicate sub formă de măști. 

Pielea sensibilă are nevoie de o îngrijire atentă în orice sezon pentru că soarele excesiv usucă pielea, la fel și vântul sau gerul. Folosește o protecție solară cu un factor ridicat, precum SPF 30 sau SPF 50, indiferent de sezon. Razele ultraviolete sunt prezente tot timpul, atât în perioadele cu soare, cât și în sezonul rece, chiar dacă sunt nori.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top