Stiri

Inteligenta emotionala Goleman, o forma superioara de cunoastere a vietii

Autocunoasterea faciliteaza ajungerea omului la destinatia dorita sau atingerea obiectivelor in viata. Fiecare persoana care se autoevalueaza corect se afla pe drumul cel bun al cunoasterii de sine. Fara idealizare, fara subiectivism sau note de subapreciere sau supraapreciere, omul trebuie sa isi cunoasca limitele si emotiile, vulnerabilitatile si sa gaseasca anumite solutii prin care sa elimine pe rand tot ce infraneaza progresul personal.

Istoria umanitatii a prezentat cazuri de oameni balbaiti care prin vointa si curaj au ajuns cei mai buni oratori ai lumii.

Pro-training.ro ajuta persoanele care doresc sa isi monitorizeze emotiile si sa descifreze emotiile celor din jur prin cursul Inteligenta emotionala Goleman.

Vestitul psiholog Goleman a scris o carte pe aceasta tema, iar specialisti cu experienta au pus la punct un curs care imbina teoria cu practica, util tuturor celor care doresc sa isi domine emotiile.

Desfasurat in cadru restrans (grupe de cate 10), cu treceri de la teorie la practica, activitatea generala a cursului contribuie decisiv la cunoasterea tuturor secretelor legate de emotii.

Oamenii au nevoie de cunostinte de psihologie fiindca trec prin multe incercari in viata, unele lasand traume adanci in suflet. Chiar si emotiile puternice nestapanite pot provoca socuri daunatoare, de aceea acest curs trebuie frecventat de cat mai multe persoane.

Sunt oameni carora le vine rau cand primesc o veste rea sau o veste buna si nu se mai pot opri din plans sau din ras, dupa caz.

Managementul emotiilor este util si in familie, dar cel mai mult cand omul se afla pe scena sociala si are indatorirea de a face dovada demnitatii sale.

In publicul sunt interzise manifestari de tipul:

-certurilor generate de frustrari si de nemultumiri. Tulburarea linistii publice este si ilegala, dar si o dovada a lipsei de respect fata de actorii sociali care sunt obligati sa asiste la spectacol.

-sarutari tandre, imbratisari patimase. Cel putin pandemia a decis ca astfel de manifestari sa nu mai aiba loc in public. Prietenii sau fratii care nu s-au vazut de mult pot face acest lucru acasa, nu pe strada si nu in aeroport.

-plans in hohote, manifestare care ii sperie pe cei din jur sau ii intristeaza.

E greu sa gestioneze cineva vestile extrem de triste pe care le primeste, dar ele fac parte din viata la fel ca furtunile, uraganele, cutremurele. Dupa trecerea lor se produce linistirea si viata revine la normal.

Acest curs furnizeaza solutii, secrete care ajuta la pastrarea cumpatului si cand vestile rele vin una cate una si strica echilibrul existential sau cei dragi au tradat, ranind nepermis de tare, aproape mortal.

Dupa un curs care contribuie decisiv la eliminarea emotiilor toxice, perticipantul se simte usurat si se felicita pentru alegerea facuta.

La fel de valoros este si cursul despre managementul timpului care formeaza deprinderi utile participantilor. Timpul pierdut reprezinta cea mai mare pierdere pentru omul efemer.

Si cursul special despre arta negocierii este apreciat si solicitat, fiindca in viata oamenii negociaza in cadrul relatiei cu cei din familie, la locul de munca, pentru resurse, pentru produse si servicii, acolo unde preturile nu sunt fixe.

Cursurile utile si solicitate se organizeaza in urmatoarele orase importante din tara: Iasi, Bucuresti, Buzau, Brasov, Bacau si Suceava.

Formatorii au studii superioare, finalizate cu note maxime, mai mult de-atat au si experienta de viata si experienta profesionala. Exista formatori care au doctorat in Psihologie si acest fapt explica aplecarea firmei spre acest domeniu atat de interesant care ajuta omul sa duca o viata implinita, fara sa se incarce cu poveri inutile.

Ei au lucrat peste 10 ani ca agenti de vanzari, inspectori resurse umane, negociere si management.

Domeniile-cheie in care au lucrat  formatorii necesita cunostinte de psihologie si detinerea unor excelente abilitati in comunicare.

Multe persoane s-au inscris la cursuri dupa ce au citit materialele de pe blog la fel de originale si utile si ele.

Psihologia este un domeniu nou din ce in ce mai solicitat de omul modern care se confrunta cu multe probleme. Vestea buna este ca oamenii nu se mai tem de judecata celor din jur si merg la psiholog de cate ori au nevoie.

Cursurile tinute de acesti specialisti in psihologie, comunicare si management sunt asemanatoare sedintelor de psihoterapie pentru ca formatorul se pozitioneaza alaturi de cursantii sai si actioneaza impreuna cu ei pentru obtinerea celor mai bune rezultate.

Oamenii ar trebui sa se grabeasca sa prinda un loc la cursul de Inteligenta emotionala pentru ca toti au nevoie de eliberare spirituala si de intarire a eului.

Emotiile nu trebuie sa doboare pe cineva, ci dimpotriva sa inalte persoana respectiva. Pentru un asemenea rezultat este necesar demersul de a opera rational cu propriile emotii.

Este de ajuns sa se repete in gand de mai multe ori o sintagma constructiva, eliberatoare si minunea se infaptuieste.

Toti oamenii sunt puternici si aleg sa nu se teama de nimic fiindca sunt demni.

Nu mint, fiindca este rusinos sa fie demascati, dar

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top