casti de copiat
Stiri

iOS12 si alte noutati anuntate de Apple in cadrul WWDC 2018

Apple a lansat azi noapte in cadrul WWDC 2018 noutatile sistemului de operare pentru iPhone, iPad si iPod Touch. iOS 12 va fi surpriza numarul 1 si va fi lansat in toamna acestui an.

Conform spuselor Apple, iOS 12 ar trebui sa deschida aplicatiile cu pana la 40% mai repede, tastatura aparand cu peste 50% mai rapid si deschiderea camerei foto se va face cu 70% mai rapid, Apple imbunatatind modul in caare vor functiona procesoarele.

Apple lanseaza o noua aplicatie numita “Measure”, ea permitand masurarea distantelor in lumea reala pentru a imbunatati metodele de a crea experiente de realitate augmentata. Aplicatia poate detecta in mod automat si anumite obiecte care sunt in fata camerei telefonulu pentru a usura experienta de realitate augmentata.

iOS 12 va aduce o imbunatatire destul de mare atunci cand vom efectua cautari in aplicatiile de Poze, adaugand o selectie noua numita “Highlights”, acum putand sa cautam printre poze si dupa evenimente, persoane importante sau locatii. iOS 12 ne va afisa deasemenea si sugestii pentru a partaja pozele pe care le avem inregistrate impreuna cu diversi prieteni, sau in anumite locatii incare am fost.

Siri va fi mai destept, va fi capabil sa vada scurtaturi atunci cand cautam ceva, asa cum ofera si Google pentru Android.

Apple News are o noua sectiune numita “Browser”, aceasta permitand descoperirea de noi surse de informatii, pe iPad existand deasemenea si un sidebar special.

Carplay va permite in sfarsit folosirea de aplicatii terte de navigatie, precum Waze si Google Maps, toate urmand a fi disponibile pentru masinile care au suport pentru aceasta functionalitate, lucru care pana acum nu exista si sincer sa fim chiar deranja avand in vedere cat costa optiunea pe o masina.

iOS 12 aduce pentru FaceTime posibilitatea de a face apeluri video in grupuri cu pana la 32 de persoane, un numar urias pentru o asemenea aplicatie. iOS 12 va permite initierea de apeluri FaceTime normale, sau in grup, chiar si prin intermedul aplicatiei Mesaje, in grupuri putand fi afisate scurtaturi pentru asta.

iOS 12 si watchOS 5 vor permite acceptarea de apeluri FaceTime chiar si de pe Apple Watch.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top