Stiri

Istoria jocului de cărți Baccarat

Baccarat este unul dintre cele mai populare și practicate jocuri cu cărți din cazinouri din întreaga lume. Însă câți dintre voi știți istoria Baccarat și cum a evoluat jocul până în zilele noastre?

Cel mai probabil, mulți jucători au practicat Baccarat, dar mulți nu cunosc cu adevărat sensul jocului și istoria acestuia. În acest articol vom trata toate aceste aspecte și vom începe cu istoria controversată a jocului Baccarat.

Originile jocului Baccarat

Originile Baccarat sunt controversate și subiect de dezbateri. Nu toți specialiștii din domeniu sunt de acord cu proveniența jocului Baccarat. În timp ce unii susțin că acest joc a debutat în Franța, un număr tot mai mare de istorici merg pe teoria care spune că istoria jocului Baccarat a început la Roma, în anii 1400.

Și totuși de unde această confuzie? Unii susțin că inclusiv numele este derivat din ”baccara”, care înseamnă zero. Cu toate acestea, denumirea jocului cu „t” la sfârșit – baccarat – vine din limba franceză și în prezent este mult mai răspândită în comparație cu versiunea originală fără „t”.

Pentru a lega acest lucru cu ceea ce am spus mai devreme despre istoricii care nu sunt de acord cu privire la originile baccarat-ului, unii experți susțin într-adevăr că versiunea de baccarat cunoscută astăzi a fost stabilită în Franța secolului al XIX-lea. Cu toate acestea, alți istorici afirmă că soldații au fost cei care au dus jocul din Italia în Franța, unde a devenit popular în rândul nobilimii franceze.

Din Franța, jocul Baccarat s-a răspândit în Anglia, unde a devenit un joc deschis publicului larg. Prin anii 1950, jocul a devenit extrem de popular în întreaga lume datorită faptului că cel mai faimos personaj fictiv al lui Ian Fleming, James Bond, era pasionat de baccarat.

După Europa, Baccarat a călătorit în America. În primul rând, jocul s-a răspândit în America de Sud și Caraibe, unde a fost numit „Punto Banco” (alcătuit din două cuvinte: „punto” înseamnă jucător și „banco” înseamnă bancher).

După aceea, jocul a ajuns în Las Vegas datorită unui bărbat pe nume Frances „Tommy” Renzoni. Și anume, Tommy a fost persoana care a mutat jocul de baccarat din Cuba în Las Vegas, în anii 1950.

Multă vreme, Baccarat a fost asociat cu luxul și eleganța pentru că era practicat de oamenii din înalta societate. Ulterior, jocul a fost asociat cu diferite filme și emisiuni tv.

Pe lângă filmele cu James Bond, Baccarat se joacă și în „A Hard Day’s Night”, legendarul film din 1964, cu nimeni altul decât The Beatles; emisiuni TV precum „CSI: Las Vegas” și diverse alte filme precum „Rush Hour 3” sau „Bob le flambeur”.

Baccarat modern

În zilele noastre, atât jocul Baccarat practicat în cazinourile clasice, cât și Baccarat online rămân unele dintre cele mai populare jocuri de cazinou din lume.

Cei ce doresc să practice Baccarat din confortul propriului cămin, dar care vor să se bucure de experiența unui cazinou terestru, pot juca acum baccarat la cazinouri online cu dealer live, alături de blackjack sau ruletă.

Cum se joacă Baccarat?

Am vorbit despre istoria jocului Baccarat, dar hai să vedem și de ce a ajuns să fie atât de popular în rândul jucătorilor.

Baccarat, cunoscut și sub denumirea de baccara, este un joc de cărți prin intermediul căruia jucătorii ar trebui să ghicească care mână dintre cele două împărțite (mâna jucătorului și mâna bancherului) va câștiga. Există trei rezultate posibile: jucător (mâna jucătorului câștigă), bancher (mâna dealerului câștigă) și egalitate.

Cărțile de la 10 la K (cu excepția AS-ului) au punctaj zero, în timp ce celelalte cărți au punctaj conform cifrei înscrise pe ele. Pariurile sunt plasate înainte de împărțirea cărților. Se poate paria pe egalitate și pe mâna bancherului sau jucătorului, dar nu pe ambele mâini în același timp. Odată plasat pariul, fiecare jucător primește câte două cărți. În funcție de scorul anunțat, se mai poate trage o carte suplimentară.

Pare a fi un joc simplu de practicat, dar Baccarat este ceva mai complex și recomandăm să descifrezi regulile și eventualele strategii pentru a-ți optimiza eventualele șanse de reușită. Dacă vrei să-ți încerci norocul la acest joc, ar fi indicat sa joci prima data varianta demo sau sa activezi un bonus fără depunere pentru a te familiariza cu Baccarat.

Jocurile de noroc cu mize reale se adresează în exclusivitate persoanelor ce au împlinit vârsta de 18 ani. Fii responsabil!

 

 

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top