Stiri

Bilete şi abonamente cu preţ redus pentru studenţi din aplicaţia mobilă

Începănd cu data de 17 octombrie, studenții Universității Alexandru Ioan Cuza pot achiziționa abonamente reduse de la punctele de vănzare ale Companiei de Transport Public Iași, la prețul de 11 lei în baza carnetului de student sau a adeverinței de student în care sa fie specificată forma de învățământ ( I.F.).

Achiziția din aplicația 24 Pay este disponibilă începând cu data de 18 octombrie 2023.

Studenții orfani beneficiază, ca și până acum de abonamente gratuite, prin aplicație cât și de la casieria CTP Iași.
Studenții Universităților: Gheorghe Asachi, Ioan Ionescu de la Brad, Grigore T. Popa si George Enescu pot achiziționa abonamentele la preț întreg, ulterior fiind decontate de către Universitate.

Universităţile au refăcut baza de date cu studenţi, pentru restabilirea accesului la procurarea de bilete şi abonamente cu preţ redus din aplicaţia 24pay fiind necesar ca fiecare student să-şi facă un alt cont pe platforma www.sctpiasi.ro/studenti.
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi pe adresa de email abonamente.invatamant@sctpiasi.ro.

Pentru crearea unui cont de student, accesaţi www.sctpiasi.ro/studenti. Selectaţi unitatea de învăţământ, introduceţi numărul matricol, adresa dvs. de email şi o parolă. După autentificare, va fi generat un cod, care trebuie introdus în aplicaţia 24pay, la secţiunea „Administrare cont student“.

În cazul în care primiţi mesajul „Datele dvs. sunt eronate“, înseamnă că numărul matricol introdus nu este corect sau nu este complet. Unele facultăţi au adăugat un prefix la numărul matricol, deseori diferit de cel din carnetul de student. Spre exemplu, Facultatea de Medicină foloseşte prefixul MGR_ , Facultatea de Automatică şi Calculatoare prefixul AC_ , etc. Pentru a afla numărul matricol corect, vă rugăm să vă adresaţi secretariatului unităţii unde studiaţi!

Compania de Transport Public Iași introduce o nouă modalitate online de plată a biletelor și abonamentelor pentru studenți. Astfel, începând din anul universitar 2020 – 2021, în locul cardurilor ElStudIS sunt create conturi individuale de student direct pe platforma CTP Iași, acestea fiind ulterior validate în aplicația 24pay. Odată creat contul de student și autentificat apoi în aplicație, pot fi achiziționate titluri de călătorie oricând, de oriunde, în doar câteva secunde.

Contul de student poate fi creat prin accesarea link-ului www.sctpiasi.ro/studenti și completarea câmpurilor disponibile, astfel:

 1. este identificată instituția de învățământ din lista instituțiilor academice;
 2. este introdus numărul matricol al studentului;
 3. sunt introduse adresa de e-mail și o parolă; odată introdusă, adresa de e-mail nu va mai putea fi asociată cu alt număr matricol;

După apăsarea butonului ”Autentificare”, studentului i se va afișa un ”COD 24-pay”, pe care îl va folosi în aplicația „24pay” o singură dată, la înregistrarea pe platformă, în etapa ”Administrare cont student”.

După crearea contului de student, utilizatorul va putea achiziționa bilete și abonamente la preț redus.

De precizat, cardurile ElStudIS emise în anii precedenți nu mai sunt active.

Pașii necesari pentru instalarea și utilizarea aplicației „24pay” de către studenți:

 1. să descarce și să instaleze pe smartphone aplicația „24pay” din Google Play sau App Store;
 2. în secțiunea „Transport public” din aplicație și apoi pe secțiunea cumpără bilet ;
 3. să introducă COD 24-pay generat de site-ul CTP prin logarea prin intermediul link-ului sctpiasi.ro/studenti
 4. să aleagă tipul de bilet sau abonament dorit;
 5. să apese butonul „Cumpără” pentru a efectua plata;
 6. să aștepte primirea mesajului de confirmare a tranzacției;
 7. dacă tranzacția s-a încheiat cu succes, utilizatorul va primi pe telefon un cod QR ce reprezintă biletul sau abonamentul achiziționat în format electronic și informații despre valabilitatea acestuia;
 8. valabilitatea biletului sau a abonamentului vor putea fi verificate oricând în secțiunea „Portofel”
Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top