Evenimente

La ce folosim magneți neodim?

Magneții din neodim sunt incredibil de diverşi și îi puteți găsi în multe industrii. Magneţii din neodim sunt utilizaţi pe scară largă în domeniile: electronic, echipamente medicale, jucării, ambalaje, mașini hardware, industria aerospațială și aviație. Cele mai frecvente obiecte la care sunt utilizați magneții neodim sunt: rotorul cu magnet permanent, difuzorul, separatorul magnetic, unitatea de disc a computerului, echipamentele pentru imagistica prin rezonanță magnetică. Când alegeți magneţi neodim pentru următorul dvs. proiect, asigurați-vă că optați pentru unii potriviţi.

Intrebuintari uzuale ale magnetilor neodim

Unele dintre cele mai frecvente utilizări ale sale: datorită puterii incredibile a neodimului, acești magneți sunt utilizați în aplicații precum imagistica prin rezonanță magnetică (RMN), mașini de ridicat, dispozitive de levitație, bijuterii, rulmenți, echipamente audio și unități de discuri.

Avantajele magnetilor din neodim:

  • Au cel mai bun raport putere/greutate dintre toții magneții
  • Rezistență ridicată la demagnetizare
  • Adesea cea mai rentabilă alegere

Magneții sunt peste tot în jurul nostru, oferind un plus de ajutor multor obiecte pe care le folosim în viața de zi cu zi.

Imagistica prin rezonanta magnetica

RMN-urile sunt dispozitive de imagistică medicală care interacționează cu corpul dumneavoastră la cel mai mic nivel. Magneții afectează electronii din fiecare atom al corpului, apoi captează o imagine a efectului.

 Echipamente audio

Boxele sunt controlate de doi magneți și de un curent electric. O bobină electromagnetică mobilă este suspendată lângă un magnet fix și un curent electric este împins foarte rapid prin bobină. Pe măsură ce bobina este încărcată, este atrasă de magnet și respinsă din nou, provocând vibrații care se amplifică și devin muzică pentru urechi.

Ridicarea incarcaturilor mari

Există magnet neodim folosit pentru a ridica lucruri, de la colectarea bucăților de metal căzute, la mișcarea mașinilor, și chiar la recuperarea vehiculelor metalice scufundate sub apă.

Bijuterii

Magneții sunt peste tot în bijuterii. Recent, s-au realizat modele de lanțuri interesante, care folosesc magneți pentru a se transforma rapid din colier în brățară.

Proiecte pentru casa

Atât magneții mari, cât și cei mici pot fi găsiți în casele tuturor. Utilizate adesea la realizarea dulapurilor și a pieselor glisante.

Utilizari fascinante ale magnetilor din neodim:

Generatoarele de turbine eoliene depind de magneții neodim pentru a produce electricitate.

Vehiculele hibride și electrice folosesc adesea magneți neodim de înaltă rezistență pentru a-și alimenta motoarele de curent continuu.

Când comutați telefonul mobil pe modul vibrații, mișcarea rapidă și sunetul corespunzător care rezultă sunt cauzate de un magnet miniatural de neodim în interiorul dispozitivului.

Căștile și difuzoarele audio de ultimă generație conțin magneți neodim, care permit o calitate a sunetului îmbunătățită, precum și un spectru complet de bas.

O mulțime de tehnologii medicale se bazează pe magneți de neodim. De exemplu, acești magneți sunt o componentă esențială a capacității scanerelor RMN de a obține o viziune internă a corpului uman fără radiații.

Separatoarele magnetice care sunt utilizate în procesele de reciclare și eliminare a deșeurilor sunt de obicei din neodim. În plus, magneții neodim sunt cei mai buni pentru îndepărtarea particulelor feroase din lanțul de prelucrare industrială.

În timp ce cu ani în urmă, aproape toate televizoarele foloseau tehnologia cu raze catodice, modelele mai noi foloseau magneți neodim pentru a spori calitatea imaginii prin redirecționarea electronilor către ecran.

Deci, care magnet este cel mai potrivit pentru proiectul dvs.? Depinde într-adevăr de modul în care va fi utilizat, dar cu siguranţă dacă alegeţi magneţi neodim de la Magneo-Smart o să fiţi mulţumiţi. Alături de beneficiile menționate mai sus, magneţii din neodim oferă, de asemenea, o intensitate a câmpului magnetic mai mare, rezistență la demagnetizare și miniaturizare.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top