Stiri

La ce să fii atent atunci când închiriezi o mașină și de ce e o idee bună această practică

Închirierea unui autoturism poate reprezenta soluția ideală, în diverse situații din viața ta. Dar pentru ca această soluție să nu se transforme într-un coșmar, trebuie să ai în vedere câteva aspecte de care să ții cont, când alegi compania cu care dorești să lucrezi.

Pentru început, trebuie punctat faptul că oportunitatea de a închiria o mașină este foarte bine-venită, în situații cum ar fi plecarea într-o vacanță, într-o țară nouă sau într-un  oraș nou, unde vrei să te bucuri de confort în deplasările tale, fără să fii nevoit să pleci de acasă cu propria ta mașină. De asemenea, poate fi vorba și despre o nouă experiență de șofat. Poți alege să conduci, pe o anumită perioadă de timp, un anumit model de mașină pe care să-l închiriezi. Poate fi vorba despre o mașină despre care ți-ai dorit întotdeauna să veci cum se șofează, care este senzația pe care ți-o conferă, atunci când te urci pe scaunul șoferului și preiei comenzile.

Totodată, te poți folosi de o mașină închiriată și ca un test drive extins. Să presupunem că ai de gând să-ți cumperi un SUV, dar n-ai mai condus niciodată o mașină de dimensiuni atât de mari. Desigur că un test drive de câteva ore, poate fi de folos, dacă reușești să obții acest lucru de la dealer-ul tău auto, dar ce ai zice de un test drive de două, trei cinci zile sau mai mult? Poți închiria modelul de mașină care te interesează și te poți bucura de el până când simți că te-a convins sau nu!

Nu în ultimul rând, o mașină potrivită poate fi exact ceea ce ai nevoie la o întâlnire de afaceri, unde știm cu toții că imaginea trebuie să fie perfectă. Nu te poți prezenta oricum și, dacă ții la prestigiul tău, chiar dacă automobilul tău nu este disponibil momentan sau se află departe, trebuie să demonstrezi faptul că astfel de situații nu sunt o problemă pentru tine și ești întotdeauna ca și scos din cutie … sau dintr-o mașină care ți se potrivește exact ca statut social, putere financiară, poziție într-o companie, personalitate, etc.

Însă ca să ai parte de toate aceste beneficii, trebuie să fii atent la câteva detalii, înainte de a închiria o mașină

  1. Verifică seriozitatea companiei partenere

Să spunem că ai găsit o companie ale cărei oferte ți se potrivesc și care te atrag. Ei bine, nu ar fi rău să faci un mic research asupra acesteia și să vezi care sunt părerile altor colaboratori, altor clienți din trecut. Desigur că nicio firmă din lume nu poate avea numai feedback-uri pozitive de la clienți, dar e vorba despre ponderea celor pozitive în raport cu cele negative. Ai grijă ca balanța să se încline în direcția potrivită!

  1. Alege o companie unde comunicarea este foarte eficientă

Ai nevoie de niște adevărați parteneri și camarazi într-un astfel de proiect. Nu poți lucra cu o companie în cadrul căreia comunicarea este deficitară. Dacă ai întâmpinat încă de la început probleme de comunicare, dacă s-au găsit cu mare dificultate răspunsuri la întrebările tale, dacă a fost nevoie să dai numeroase telefoane pentru a insista asupra unui lucru firesc, dacă se răspunde greu la apeluri, e-mailuri sau mesaje, este clar faptul că n-ai nimerit unde trebuia!

De exemplu, dacă ești în căutarea unor astfel de servicii, poți să vezi aici închirieri auto de la Automobile La Maritec, deoarece aici ai șansa de a găsi soluții și pentru alte servicii de care poți fi interesat. Compania comercializează autovehicule, atât rulate importate din Germania, cât și noi, ceea ce înseamnă că ai ajuns fix unde trebuia, dacă dorești să-ți cumperi propriul tău autoturism. Totodată, specialiștii din cadrul firmei oferă soluții de finanțare adaptabile oricărui client. Există posibilitatea contractării unui credit dedicat persoanelor fizice sau a unui leasing cu dobânzi preferențiale.

  1. Citește cu mare atenție contractul

Adesea oamenii au tendința de a semna ceea ce li se oferă, fără să citească fiecare rând din contract. E foarte important să nu rămână nicio pagină și niciun paragraf neparcurse de tine și dacă ai îndoieli asupra unor aspecte, e indicat să consulți un jurist sau să ceri lămuriri cu privire la cele pe care le semnalezi. Nu merge mai departe dacă ai dubii și dacă nu ești informat cu privire la consecințele pe care trebuie să le suporți în orice situație. De exemplu, ce se întâmplă în cazul unui accident din culpa ta? Cum se procedează în cazul unei amenzi rutiere? Cum se achită costul anumitor posibile taxe de autostradă, etc?

În cele din urmă, nu uita să te bucuri de noua experiență, indiferent care este motivul pentru care ai ales ca, pentru o perioadă de timp, să împrumuți o mașină. Fiecare vehicul are propria sa poveste, propria frumusețe și trebuie doar să apeși pedala de accelerație pentru a le descoperi!

Sursă foto: pixabay.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top