Stiri

Mădălina Ghenea vine la Iași și se întâlnește cu publicul la proiecția specială Urma

Mădălina Ghenea, actriță și model cu o carieră internațională, se va întâlni cu spectatorii din Iași la avanpremiera filmului Urma de luni, 2 martie, ora 20.00, la Cinema Iași (Ateneul din Tătărași). La proiecția specială a filmului regizat de Dorian Boguță vor lua parte și doi cunoscuți actori din Iași: Teodor Corban și Liviu Pintileasa. Biletele la eveniment sunt disponibile aici: https://bit.ly/32ulzi2

Filmul intră în cinematografele din România din 6 martie și poate fi văzut la Cinema Iași. Urma este un policier cu accente de thriller despre secretele pe care le ascund cei de lângă noi. Când un pianist celebru dispare, un polițist pornește în căutarea lui și află treptat despre relațiile sale bizare și deciziile care au declanșat un vârtej de evenimente surprinzătoare. După moartea părinților lor, el devenise obsedat de fericirea surorii sale, Ana, dincolo de limitele iubirii fraterne.

Este primul film românesc în care joacă Mădălina Ghenea, remarcată de presa internațională în producții precum Youth, al lui Paolo Sorrentino, The Mongrel (r. Alessandro Gassman, 2012) și Dom Hemingway (r. Richard Shepard, 2013). În Urma, vedeta are un rol central, al iubitei celui dispărut și personaj cheie în ancheta poliției. Alături de ea, debutează în cinema și Irina Rădulescu, fiica regretatului actor Dem Rădulescu.

Teodor Corban deține rolul principal în film, cel al polițistului care primește cazul și declanșează ancheta împreună cu colegul său, jucat de Liviu Pintileasa. În distribuție apar și Marin Grigore, Dragoș Bucur, Lucian Ifrim, István Téglás.

Un foarte apreciat actor al Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iași, Teodor Corban a avut roluri în câteva dintre cele mai premiate producţii ale regizorilor din Noul Val, iar, de curând, este vedeta serialului TV Mangalița. Cu regizorul Dorian Boguță, aflat acum la debut în lungmetraj, a colaborat anterior la scurtmetrajul De azi înainte (2012), rol care i-a adus Premiul de interpretare al Uniunii Cineaștilor din România.

Liviu Pintileasa a studiat teatrul la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, la clasa profesorilor Cornelia Gheorghiu şi Emil Coșeru, și este unul dintre cei mai apreciați tineri actori de teatru și film din noua generație.

Echipa filmului Urma a realizat un videoclip pentru una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei de rock alternativ Urma: A Place for Me, de pe albumul Trend Off din 2007.

Debutul în lungmetraj al regizorului și actorului Dorian Boguță intră în cinematografele din România din 6 martie, distribuit de Transilvania Film.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top