Business

Merita sau nu sa optezi pentru implanturi rapide? Are loc osteointegrarea in cazul acestora?

dinti ficsi in 24 de ore

Ti-ai pierdut dintii si ai dori sa-i inlocuiesti imediat? Ai auzit de implanturile care iti ofera zambetul perfect in doar 24 de ore, dar ai anumite intrebari in legatura cu aceasta? Daca ai indoieli, citeste urmatorul articol, si astfel iti vei putea face o idee despre alegerea celui mai potrivit tip de implant pentru tine.

Implanturile dentare si osteointegrarea

Pentru a intelege cum functioneaza implantologia, este important sa intelegi conceptul de osteointegrare. Un implant dentar este o radacina artificiala introdusa direct in osul maxilar sau mandibular, pe care apoi se aplica o proteza fixa. Odata introdus, implantul trebuie sa se integreze perfect in os: acest proces se numeste osteointegrare , un termen inventat la sfarsitul anilor 1960 de prof. Branemark, profesor la Institutul de Biotehnologie Aplicata din Gothenburg.

Prin implantologie se introduce in corpul tau un element extern, din acest motiv trebuie ales un material cat mai biocompatibil, care sa permita integrarea perfecta. Pentru implanturi s-a ales titanul, un metal usor si rezistent la coroziune, capabil sa stabileasca o legatura directa cu osul fara a provoca reactii cu corpuri straine, integrandu-se astfel optim in os.

Daca implantul nu reuseste sa se integreze, cauzele pot fi diferite: igiena inadecvata si lipsa sterilitatii in timpul interventiei chirurgicale; experienta slaba a chirurgului sau calitatea proasta a materialelor. In orice caz, cauzele nu pot fi cautate niciodata legat de incapacitatea pacientului de a incorpora implanturile, deoarece acest lucru nu se poate intampla: respingerea nu exista in implantologie. Mai degraba, cauzele esecului sunt legate de ineficacitatea celor care planifica si realizeaza interventia.

Merita implanturile rapide?

Folosind un implant rapid, proteza se aplica imediat dupa introducerea radacinii artificiale, astfel incat este posibila obtinerea de noi dinti ficsi in 24 de ore. Cu acest tip de interventie, intr-o singura sedinta de operatie, este posibila restabilirea imediata a functiei dintilor si a esteticii dentare a pacientilor.

Cu toate acestea, pentru succesul unui implant este intotdeauna mai bine sa astepti timpul biologic necesar pentru vindecarea tesuturilor si finalizarea osteointegrarii, inainte de aplicarea protezelor definitive. Perioada optima este de minim 3 luni pentru arcul inferior si 6 luni pentru cel superior: aceasta creste rata de succes a operatiei.

Supraincarcarea imediata a implanturilor abia aplicate, de fapt, ar putea afecta stabilitatea acestora. Este important sa eviti acele micro miscari care pot perturba procesul de osteointegrare. Asa ca intotdeauna este mai bine sa astepti timpul necesar ca implanturile sa se stabilizeze si sa se integreze perfect in corpul tau inainte de a restabili functia dintilor. Este esential sa nu fii prea grabit, caci aceste situatii pot fi uneori dificile pentru pacienti.

In cazul in care pacientul decide sa nu fie supus unui implant rapid si recurge la o interventie chirurgicala traditionala cu implant, poate folosi o proteza provizorie, in perioada urmatoare interventiei chirurgicale, inainte de aplicarea protezei definitive.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top