Diverse

Mesajul de pe tricoul tau este o imagine a personalitatii

Sunt atat de in voga aceste tricouri cu mesaje, incat este imposibil ca fiecare dintre noi sa nu aiba macar unul in garderoba. Desi mesajele, in mare parte sunt haioase sau declarative, trebuie sa stii ca ele pot dezvalui multe despre identitatea persoanei care le poarta. Ele ne pot spune cine esti sau cine iti doresti sa fii si sa ne dezvaluie care ne sunt sperantele, visele si chiar optiunile politice. Insa sloganurile nu sunt o inventie tocmai noua.

Cum au aparut mesajele vestimentare?

In Anglia, la inceputul secolului XX, sufragetele au fost primele care au creat sloganuri precum „Voturi pentru femei”. Dar cine a imprimat pentru prima data sloganurile pe un tricou?

Nu se stie exact cand au fost afisate pentru prima oara mesajele pe tricouri, dar stim ca in 1948 sloganul „Do it with Dewey” a fost folosit pe tricourile pentru copii pentru a sustine campania candidatul la presedintia americana, Thomas E. Dewey.

Pe masura ce tehnologia a avansat, a devenit mai usor de proiectat tricouri cu mesaje , iar utilizarea lor s-a raspandit. In anii ‘60 si ‘70 au aparut mesajele puternice, din ce in ce mai personale si cu substrat. Anii ‘70 au fost o „piatra de temelie” pentru tricoul cu mesaje politice. Tricourile au devenit astfel un mijloc de a transmite un mesaj, de a-l face cat mai vizibil si de spune intr-un mod unic ce opinie are purtatorul.

Multe tricouri cu mesaje sunt create si pentru a protesta pro sau contra ceva anume. Poti arata ce preferinte ai sau ce crez te reprezinta. Mesajele de pe tricouri pot fi si o modalitate prin care grupurile marginalizate pot fi observate.

Tricourile sunt un mod de a-ti spune opinia pentru ca sunt obiecte vestimentare pe care le poti purta zi de zi si care pot fi observate de oricine.

Mai sunt si tricourile cu trupa sau artistul preferat. Un tricou cu numele unei formatii sau al unui festival de muzica la care ai participat, cu imaginea unui actor sau cantaret, demonstreaza fidelitatea ta si este ca si cum ai face parte dintr-un grup distinct sau dintr-o miscare anume.

De asemenea, exista si tricourile speciale pentru distractie, cum ar fi cele de petrecerea burlacitelor sau burlacilor.  Acestea pot avea mesaje precum “Bride to be” sau “ Bride support crew”.

Tricourile cu mesaje de sarbatori sunt super cool, sunt adesea oferite cadou membrilor familiei si reprezinta un mod amuzant de a petrece sarbatorile.

Mesajele pot fi doar distractive, multi oameni folosindu-si tricourile ca ocazie de a face glume si jocuri de cuvinte.

Traim intr-un timp al constiintei politice, dar si de sine, mai puternice. Oamenii sustin cauze si vor sa faca o declaratie imediata despre apartenenta lor la un grup, iar tricoul este un mod minunat de a face asta. Un mesaj expus pe un tricou este o modalitate excelenta de a rezolva orice presupuneri pe care o persoana le face despre tine. Un tricou iti permite sa alegi mesajul exact pe care doresti sa il transmiti. Un mesaj de pe un tricou inseamna comunicarea instantanee a unui sentiment, intr-o forma cat mai scurta posibil. Aceasta este o oportunitate sa vorbim despre noi insine, fara sa fie nevoie sa deschidem gura.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top