Diverse

Mituri despre verighete

Există un număr foarte mare de superstiții și fapte interesante despre această parte integrantă a tradiției moderne de nunta, care datează de cand vă puteți imagina.

Cele mai vechi  verighete cunoscute , dovezi ale primelor exemple de inele de nunta, au fost găsite în Egipt, datând cu 6.000 ani în urmă. Verighetele de această dată au fost făcute din trestie sau cânepă, care au fost împletite într-o buclă. Acestea nu au supraviețuit, dar pergamentele detaliază tradiția si  ne-au dat o mulțime de informații despre aceste inele de nunta timpuri.

Mesaje ascunse inscripționte pe  inele de nunta sunt mai vechi decât s-ar putea crede, deși tehnologia  s-a îmbunătățit enorm de la primele exemple. Inelele de nunta care au fost înscrise cu poezie în epoca Renașterii au fost numite poesyrings , și au fost adesea realizate din argint.

Inele de nunta au un  tratament special  si sunt unele dintre puținele elemente  pe care deținuții  din închisoare sunt, de obicei, lasati să le  păstreze asupra  lor.

Pendularea  inelului  se nunta poate spune ceva despre viitor . Dacă o  viitoare mamă penduleaza  verigheta ei pe un fir  de par peste burtica in care creste copilul ei, ea poate determina sexul copilului ei din  modul în care inelul se misca:  înainte și înapoi înseamnă că este un băiat, și  într-un cerc înseamnă că este o fată. Pentru femeile necăsătorite, legănând un inel de nunta pe unul din firele  lor de păr peste un pahar va arăta  peste cât de mulți ani se  va casatori – de cate ori inelul loveste buza paharului, peste atatia ani se va casatori.

De ce mâna stângă? Egiptenii antici au crezut că  vasele de sânge din degetul inelar stâng, duc  direct în inimă, de aceea purtăm inele de nuntă în aceast loc deosebit. Nu există dovezi biologice care să sugereze acest lucru este adevărat, dar tradiția a continuat.

Ce inseamna daca inelul de casatorie cade in timpul ceremoniei?

Dacă verighetele cad în timpul ceremoniei, pot fi fie norocoase, fie ghinioniste, în funcție de superstiția pe care o ascultați. Unii cred că, căderea inelului ajută la eliminarea spiritelor negative, în timp ce alții văd caderea inelului  ca semn de rău.

Inele de nuntă singuratice

În SUA, inelele de nuntă precum cele produse de Atcom erau în mod tradițional purtate numai de femeile căsătorite, ceea ce înseamnă că soțul nu purta deloc un inel de nuntă. Acest lucru s-a schimbat în secolul al XX-lea, iar acum această practică este la fel de obișnuită ca peste tot.

Rationalizarile din timpului războiului

Mirele din timpul razboiului au trebuit să se descurce cu inele de nuntă “utilitare” în timpul rationalizarii, deoarece a existat o penurie de aur. Aceste inele de nuntă erau foarte ușoare și ar fi fost făcute doar din aur de 9 carate, în loc de cele 22 de carate tradiționale.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top