Diverse

O echipa de video artisti din China a castigat a 3-a editie a LIGHTUP FESTIVAL, competitia internationala de video mapping organizata la Palas

Mii de oameni fericiți, un spectacol impresionant de culoare și lumini, muzică live și atmosferă relaxantă. Așa a fost la cea de-a treia ediție a LightUP Festival, singura competiție internațională de video mapping din estul țării, organizată de ansamblul Palas.

Sâmbătă, 8 iunie 2019, mii de ieșeni au răspuns invitației de a vedea Palatul Culturii altfel decât sunt obișnuiți, „îmbrăcat” în proiecții care au pus în valoare și mai mult frumusețea arhitecturală a clădirii simbol. Un eveniment de anvergură internațională, LightUP Festival a reunit, la această ediție, concurenți de pe trei continenteȘase artiști din China, Chile, Mexic, Franța și România s-au întrecut în imaginație și abilități, într-un show impresionant. Un mix de culori, elemente grafice, simboluri culturale, arhitecturi dinamice, efecte tridimensionale, design inspirat din tehnologiile digitale și coloane sonore perfect sincronizate s-au regăsit în creațiile prezentate, care au cucerit publicul.

Cei prezenți au fost implicați și în desemnarea câștigătorilor, alături de un juriu de specialitate. Astfel, câștigătoarea marelui premiu LightUP Festival 2019, în valoare de 5.000 de euro, a fost echipa Rampages Production din China, a cărei proiecție a impresionat prin complexitate, explozia de culori și fundalul muzical, compus special de artiști.  Premiul doi, în valoare de 3.000 de euro, a fost obținut de Sebastián Rodíguez Aros din Chile, iar premiul trei, în valoare de 1.000 de euro, a fost adjudecat de Vali Chincișan, din București.

Cei care și-au votat favoriții au participat și la o tombolă, în urma căreia au fost câștigate un iPhone XS, de ieșeanca Adina Panaite, și invitații la Festivalul Afterhills.

Publicul s-a bucurat și de un concert al trupei Vița de Vie, alături de care a cântat și a dansat, dar și de un spectacol de lumini oferit de roboți și păpuși gigantice.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top