Stiri

Mobila de bucătărie Vs Mobila pentru dormitor, în care dintre ele e bine să investim mai mult?

În cazul unei locuințe, mobilierul contează mult mai mult decât ne închipuim la prima vedere. El este cel care ne transmite o stare de liniște și pace interioară, sau după caz, de înghesuială, dezordine și chiar o ușoară anxietate.

Pentru a evita alegerile care pot fi regretate ulterior, cel mai bine este să apelăm la un designer interior care să ne sfătuiască care sunt culorile, formele, stilurile și dimensiunile care s-ar putea integra cel mai bine la interior.

Dar indiferent că apelăm la un designer sau nu, tot trebuie să stabilim bugetul pentru mobilier, situație care ne poate pune puțin în dificultate dacă nu deținem experiența necesară pentru a aloca corect sumele. Iată câteva informații care te vor ajuta în această decizie.

Beneficiile mobilierului de bucătărie
Principalul atu al acestui tip de mobilier constă în practicabilitate. Astfel, este de dorit să fie prevăzut cu cât mai multe spații de depozitare ergonomice, blat rezistent și în general elemente care să permită stocarea prin atârnare a cât mai multor obiecte, la loc vizibil pentru a putea fi găsite cât mai ușor atunci când este nevoie de ele.

Apoi, materialele trebuie să reziste la ușoare abuzuri, precum tăieturi de cuțit, zgârieturi, aplicarea de tigăi încinse, etc. În continuare, accesul cât mai facil la prizele din spatele corpurilor poate face de multe ori diferența, deși în caz de maximă necesitate se poate perfora spatele dulapurilor pentru a se putea trage un cablu conectat la priză.

Nu în ultimul rând, trebuie atenție la mecanismele de închidere ale ușilor, cel mai recomandat ar fi să fie prevăzute cu sistem soft-close, fapt ce ar contribui cu mult la liniștea membrilor familiei care poate dorm până mai târziu și nu trebuie a fi treziți (cei care sunt proaspăt părinți vor înțelege perfect).

Beneficiile mobilierului de dormitor
Principalul scop al mobilierului de dormitor este să ofere odihna binemeritată, la finalul unei zile de lucru. Astfel, este de preferat să alegem mobilier de culoare mai închisă, care să nu reflecte prea mult lumina, dar să și se asorteze cu draperiile de culoare maro, neagră, grena, etc.

Principalul element al oricărui dormitor este patul, piesă de mobilier care trebuie în primul rând să fie confortabil. Un somn odihnitor face diferența dintre o zi bună și una… mai puțin bună, așadar este recomandată investiția întro saltea de calitate, un cadru bun, iar noptierele și restul accesoriilor să rămână în plan secund.

Ca și concluzie, cei care gătesc mult, au un copil mic care necesită prepararea hranei sau pur și simplu să fie lăsat să doarmă în timp ce adulții se relaxează la o țigară, mobilierul de bucătărie este cel care ar trebui să atragă cea mai mare pondere a bugetului.

În același timp, persoanele care duc un stil de viață activ, comandă mai mult decât gătesc și nici nu prea stau foarte mult în prin bucătărie, sunt sfătuite să investească mai mult în mobilierul de dormitor.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top