casti de copiat
Stiri

Mobilierul potrivit pentru gradina

Exista o multime de optiuni de materiale si de stil pentru mobilierul de gradina – dar cum puteti stii care este cel mai bun pentru spatiul si nevoile dvs.? Iata cateva considerente privind stilul de viata si materialele pe care sa le examinati. Inainte de a achizitiona orice mobilier de gradina, intrebati-va:

Unde il veti folosi? Daca mobilierul de exterior este destinat utilizarii intr-o zona acoperita, puteti avea mai multe optiuni. Retineti ca trebuie sa oferiti mai multa protectie pieselor realizate din materiale cu nevoie de intretinere ridicata, cum ar fi lemnul.

Care este climatul? Mobilierul in aer liber in climatul de patru sezoane ar trebui probabil sa fie depozitat intr-un loc acoperit, in interior, in timpul sezonului rece. Daca nu aveti spatiu de stocare, acest lucru va poate afecta decizia.

Cat de multa intretinere sunteti dispus sa faceti? Orice mobilier gradina necesita o intretinere generala, dar unele materiale necesita mai multa atentie decat altele.

De ce tip de mobilier de exterior aveti nevoie? Exista o multime de optiuni – mese de cinat si mese laterale, scaune, sezlonguri, canapele si multe altele – pentru orice stil si spatiu necesar. Faceti-va timp pentru a va planifica spatiul si functia dorita inainte de a investi in mobilierul in aer liber.

Tipuri de materiale de mobilier de exterior:

Aluminiu

O optiune populara, accesibila, aluminiul este suficient de usor pentru a fi mutat si este, de asemenea, destul de rezistent, in comparatie cu alte metale, la vreme nefavorabila si umiditate (asigurati-va ca gasiti mobilier de exterior din aluminiu acoperit cu pulbere). Mobilierul de exterior din aluminiu este, de asemenea, usor de curatat – doar sapun si apa calda – si vine intr-o gama variata. In mod normal, mobilierul de exterior din aluminiu este disponibil in trei tipuri: tubular (bucati goale indoite in forme), fier forjat (sudat) si turnat (solid si format din matrite).

Rasina / Vinil / Plastic / Acrilic

Aceste materiale artificiale sunt modelate sau colorate si pot fi formate astfel incat sa semene cu alte materiale naturale – de exemplu, rasina. La fel ca orice alt tip de material pentru mobilier in aer liber, exista diferite tipuri de mobilier din rasina / vinil / plastic / acril; unele sunt mai grele decat altele, iar costul va reflecta acest lucru. Majoritatea au durabilitate destul de buna, sunt deseori rezistente la decolorare si necesita ingrijire minima – doar sapun si apa pentru a fi curatate. O gama larga de mobilier pentru gradina gasiti in Magazinul Ogorul.

Lemn

Mobilierul din lemn poate fi fabricat din orice specii de lemn, dintre care unele sunt mai grele decat altele. Cedru, tec si ipe, de exemplu, au o duritate extraordinara si sunt mai rezistente la intemperii decat altele. Mobilierul din lemn de exterior vine, de asemenea, intr-o gama de stiluri si tipuri si poate fi patat, vopsit sau lasat la culoarea naturala. Indiferent de finisaj, mobilierul de gradina din lemn este cel mai bine depozitat in interior, iar mobilierul din lemn tratat trebuie sa aiba finisajul reaplicat la cativa ani pentru a-si mentine aspectul. Lumina soarelui poate deteriora excesiv mobilierul din lemn, iar umiditatea poate provoca deformari. In general, mobilierul de exterior din lemn poate fi curatat cu apa calda si sapun.

Fonta turnata sau fier forjat

Un material clasic folosit de zeci de ani pentru realizarea mobilierul in aer liber, fonta sau fier forjat, ofera durabilitate (mai ales atunci cand este tratat cu un strat de pulbere), rezistenta la intemperii, si o gama larga de stiluri si forme. De asemenea, poate fi vopsit, ceea ce il poate face mai rezistent la rugina. Dar acest tip de mobilier de exterior este foarte greu, deci nu este usor de miscat si este, de asemenea, mai confortabil atunci cand scaunele sunt echipate cu perne. Mobila de exterior din fonta sau din fier forjat are in mod obisnuit o durata lunga de viata si necesita o curatare simpla cu apa si sapun. Petele de rugina pot aparea ocazional; acestea pot fi slefuite si sigilate cu un finisaj similar colorat. In general, acest tip de mobilier in aer liber poate fi de asemenea stocat afara sau in interior.

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top