Diverse

Motivul pentru care prefer bicicleta mountain bike

Magaiznul Probike cu biciclete Brasov este alegerea mea de fiecare data cand imi cumpar o bicicleta mtb noua sau aduc imbunatatiri acesteia. Probike ofera si un service de biciclete mtb foarte bun, cu personal capabil sa ajusteze si sa efectueze mentenanta pe orice model.

 

Multi aleg magazinul Probike, deoarece este foarte avantajos din punct de vedere al preturilor, unele biciclete mountian bike au preturi precum 999 lei insa sunt si modele care ajung la 9000 de euro.

Desi am avut o multime de biciclete in trecut, am ajuns la concluzia ca bicicletele mtb sunt cele mai rezistente si cele care le poti folosi in aproape orice sezon. De exemplu, iarna cu greu poti folosi  o bicicleta normala, insa o bicicleta mtb va face fata provocarilor fara nici cea mai mica problema. Tot bicicleta mtb este ideala pentru plimbarile in natura si cum orasul Brasov ofera privelisti naturale deosebite, o bicicleta mountain bike este alegerea numarul unu pentru a parcurge drumurile naturale si cararile abrupte.

 

Ciclismul montan este o adevarata pasiune pentru multi, indiferent daca alegeti sa pedalati individual sau sa impartiti traseul cu prietenii.  Este un sport care se desfasoara atat in zilele fierbinti de vara, cat si in zilele de iarna, cand vremea permite. Cine vrea sa cumpere o bicicleta montana pentru prima data si nu are o experienta foarte mare in domeniu, are nevoie de cateva sfaturi practice. Exista diferite tipuri de biciclete de munte pe piata, care se disting prin caracteristicile lor tehnice si optionale, si prin materialele din care sunt fabricate.

 

In plus, fiecare produs difera in anumite aspecte. Unele aspecte sunt esentiale pentru o orientare usoara in alegerea celei mai bune biciclete montane pentru nevoile voastre.

Sa vedem cum sa procedam pentru a alege cea mai buna bicicleta montana pentru nevoile noastre:

Greutatea bicicletelor mtb este un element fundamental pe care trebuie sa il luati in considerare, in special pentru cei care intentioneaza sa o cumpere pentru a participa la competitii sau pentru a practica anumite sporturi. De fapt, bicicletele de munte  sunt fabricate din materiale mai rezistente si, prin urmare, mai grele. Dimpotriva, pentru cei care nu au revendicari mari, greutatea nu face o mare diferenta, desi se recomanda cele mai usoare, deoarece acestea sunt mai simplu de manevrat.

 

Pneurile bicicletelor de munte au diametre diferite si fiecare satisface nevoile specifice. O anvelopa cu un diametru mai mare este perfecta pentru a aborda trasee de coborare sau in mod deosebit abrupte, desi in urcare au nevoie de mai mult efort.

 

Roata de 26 inci este mult mai manevrabila, mai ales pentru ca ofera performante deosebite, in special in coborari. Acest lucru faciliteaza condusul. Roata de 27,5 inci este masura clasica pentru biciclistii de munte, prezentandu-se ca masura medie intre 26 si 29 de centimetri. Capacitatea de a conduce aceasta roata va permite sa abordati cai si mai dificile si cu obstacole mai mari, reusind sa le depasiti fara probleme, cu o mare rezistenta si stabilitate.

 

O evolutie reala este reprezentata de roata cu un diametru de 29 inci. Acest cauciuc reuseste sa fie si mai stabil decat cel de 27,5 inci, in special in jos, si este potrivit pentru alpinism. Depasiti-va si treceti obstacolele fara dificultati, deplasandu-va cu bicicleta montana fara prea mult efort. Singurul punct minus este caracterul practic si gestionabilitatea, elemente care trebuie eliminate daca se doreste o mai mare securitate.

 

O caracteristica importanta pe care trebuie sa o aiba cea mai buna bicicleta montana este un sistem de suspensie bun. O solutie la aceasta este utilizarea unei furci de suspensie. La suspendarea unei biciclete exista doua elemente importante definite, respectiv, “masele suspendate” si “masele nesuspendate”.

 

Masele suspendate reprezinta tot ceea ce este deasupra suspensiei, adica ghidonul, saua, rama si ciclistul. Masele ce nu sunt suspendate reprezinta tot ce este sub suspensie, deci rotile si franele. O suspensie excelenta asigura, prin urmare, ca masele suspendate sa mentina o stabilitate perfecta si ca cele nesuspendate se se adapteaza la tipul drum practicat. Acest lucru permite ciclistului sa-si mentina echilibrul, abordand si cele mai dificile rute cu teren accidentat.

 

 

In concluzie, bicicleta mtb este cea mai versatila pentru mediul urban si natural, cu mici exceptii, precum distantele lungi, unde este favorizata bicicleta de tip cursiera, cu corp realizat din fibra de carbon pentru a reduce greutatea.

 

Site-ul Probike.ro asteapta cleinti din toata tara pentru a face prima alegere in materie de biciclete sau un upgrade la o bicicleta mai performanta. Oricare ar fi alegerea clientilor rezultatul va fi mereu unul exceptional!

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top