rent a car iasi iasi
Diverse

Munca grea care sta la baza culturilor bio de acasa

Agricultura este o ocupatie care aduce satisfactii, dar necesita multa truda si cheltuiala. In zona colinara, culturile specific sunt: porumbul, cartoful, morcovul, ceapa, fasolea, dovlecii si sfecla furajera. Daca oamenii mai sadesc si praz, rosii, conopida sau varza o fac din exces de zel, fiindca rar sa se faca aceste produse in acesta zona. Facand o analiza trecut-prezent mi se pare ca bunicii si parintii nostri erau mult mai rezistenti, iar noi, cei care suntem maturi acum, suntem probabil ultima generatie care mai pune mana pe o coasa manuala sau pe o sapa. Rezistenta fizica a organismului este diminuata de alimentatie, de stresul cotidian si de poluare. Nu mai putem sa le cerem copiilor nostri sa puna mana pe furca sau coasa, sa ajute la muncile agricole, asa cum faceam noi in vacante si studenti fiind.

Ca liceeana, ca studenta, o mare parte din vacante mi-o petreceam in gradina si pe fanete, alaturi de parintii mei. Uneori faceam bataturi la maini fiindca tineam foarte strans uneltele, mi se spargeau basicile, ma pansam si continuam sa lucrez asa. Nu imi pare rau pentru progresul care ne scuteste de efort fizic copiii, nepotii si stranepotii. Cand iti poti cumpara un motocultor rezistent si performant, nu vad de ce sa mai faci santuri cu sapa si sa le acoperi tot cu ea, dupa ce maruntesti bine pamantul dupa aratura. De cate ori nu ne alegeam cu dureri ingrozitoate de cap fiindca stateam pe tarlalele intinse in vant sau soare sa maruntim bine galiile cu sapa, apoi tot cu sapa sa facem santuri pentru seminte pe care le puneam manual si le acopeream bine sa nu fie ciugulite de pasarile cerului.

 

Pana la semanarea completa, holda aceea era strabatuta de 3-4 ori si va imaginati cat de tare se batatorea pamantul.
Astazi, motosapa afaneaza solul perfect, in timp ce cultivatorul face santurile dupa dimensiunile reglate si tot el le si acopera cu multa grija. Toate aceste utilaje pot fi folosite simultan, astfel ca se intra o data pe arabil, iar la iesirea de pe holda, aceasta este si maruntita si semanata si culturile acoperite cu pamant. Magazin-Bricolaj.ro vine in sprijinul agricultorilor oferindu-le la pachet utilajele de care au nevoie pentru lucratul pamantului repede, bine si cat mai ieftin. Va imaginati cat de mult ar costa sa se angajeze zilieri pentru acest lucru si in cat timp s-ar face totul!

 

De pilda Motosapa Ruris 7088ACC este insotita de roti din cauciuc, plug, adaptator si cultivator, tot pachetul la incredibilul pret de 2199 de lei. Este mai mult decat avantajos sa iti fie livrate la domiciliu toate utilajele care te ajuta pentru lucratul complet al pamantului, incepand de la arat si pana la sfaramarea galiilor, trasarea santuletelor, acoperirea lor si distrugerea buruienilor dintre randuri. Magazinul prezentat mai sus este bine aprovizionat avand in stoc si masini si unelte pentru gospodarie, cum ar fi: freze, bormasini, generatoare, ferastraie, flexuri, pistoale de vopsit si rindele electrice, mori si zdrobitoare, foarfece pentru taiat via, bidoane prevazute cu capac, din aluminiu, pentru transportul laptelui, de diferite dimensiuni, incepand cu 10 litri, pana la 25 de litri. Se recomanda ca orice fermier sa faca un popas pe site si sa comande produsele care ii usureaza munca.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top