concept trei iasi
Diverse

Muzica divina a trupei cover

Rochia miresei era de o simplitate si de o eleganta iesita din comun. Fara trena kilometrica si fara volane ce atarna la kilogram ii permitea sa danseze si sa fie in centru atentiei in imbracamintea sa imaculata. Ea era un crin inflorit in mijlocul nuntasilor imbracati multicolor, adica frumoasa-frumoasa si distinsa.
Atmosfera nuntii de poveste era intretinuta de trupa cover care evolua impecabil.
Dupa Orchestrapetrecaretii merg nuntasii pana la capatul pamantului fiindca au voci de aur si instrumentisti care merita sa cante pe marile scene ale lumii. Cand incep ei sa cante, toata lumea incheie orice discutie, pune furculita jos si se ridica la dans. Asa era si acolo. O melodie antrenanta de muzica usoara facea ca trupurile imbracate impecabil sa se rasuceasca si sa sara sprinten. Horele mai domoleau putin atmosfera, iar sarbele dinamizau scena.


S-a ascultat in seara acceea muzica poparelor lumii: greceasca, tiganeasca, latina, dar mai presus de toate rasuna populara noastra din toate zonele tarii. Spectacolul parea sa nu se mai sfarseasca: melodii vechi, cantate de lautarii care au murit, cantece ale tineretii bunicilor, apoi melodiile indragite de parinti si muzica tinerilor rasunau in aceeasi incapere, iar obrajii nuntasilor erau ca florile de trandafir: se inrosisera usor de la efort si straluceau de frumusete datorita fericirii.
Orchestrapetrecaretii.ro suprasolicitata, isi facuse timp si pentru nunta lor si asa am reusit sa le ascult muzica si sa le apreciez generozitatea, politetea, modestia si popularitatea. Spectatorii erau fermecatii de cantece, dar si de tinuta scenica, fiindca solistii purtau costume autentice si dansau impreuna cu nuntasii. In timpul programului, multi invitati se ducea la miri sa ii intrebe unde au descoperit acesta trupa fiindca doreau si ei sa cheme solistii si instrumentistii la evenimentele lor.
Unde merg ei, toate generatiile si categoriile de ascultatori sunt 100% multumite. S-a cantat si s-a dansat 12 ore neintrerupt, dar:
-in timpul programului nu a aparut nicio disfunctie. La alte nunti am mai auzit solistii falsand fiindca acuzau oboseala, raceala sau fumul din incapere (in cazul in care se fumeaza). Microfonie? Nu se poate fiindca au cele mai scumpe scule in dotare si cele mai bune echipamente de sonorizare! Sa inceapa solistul mult inaintea acompaniamentului sau dupa? Nu este posibil fiindca au experienta si au sute de ore de repetitie impreuna!
-cantecele nu s-au repetat pana la plictiseala. Un cantec a fost interpretat de 2 ori, numai daca doritorii l-au cerut intens.
-cantecele se schimbau la cererea spectatorilor. Atat solistii, cat si instrumentistii puteau schimba oricand ritmurile.
-pauzele au fost putine si mici, cand se impunea acest lucru. Solistii au tacut, cand s-a strigat darul si s-a adus tortul, fiindca nunta a mers pe cliseul traditional in multe privinte.
-cand au fost rugati sa prelungeasca programul cu o ora, de dimineata, fiindca nimeni nu se indura sa plece acasa, au facut acest lucru fara mofturi.
Nunta este vie in imaginatia mea si acum datorita acestor profesionisti si atmosferei pe care au reusit sa o intretina.
I-am ascultat si mi-am dat seama ca pot canta foarte bine si la majorate, botezuri si aniversari sau la diferite sarbatori si evenimente.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top