Restaurante in Iasi

Nou in Iași: Restaurant Caucaz

Vă invităm cu entuziasm la inaugurarea restaurantului Caucaz, aflat pe Bulevardul Carol I, nr. 26-28 (langa Institutul Francez), evenimentul va avea loc Vineri, 8 Decembrie, începând cu ora 17:00. Mâncare Georgiana precum Khachapuri, Khinkali, Satsivi, Lobio sau vinurile Saperavi acum și la Iași.
Veți fi întâmpinați în acorduri muzicale din zona Caucaz, împletite armonios de un DJ iscusit. Apoi, un oenolog priceput va dezvălui din secretele vinurilor georgiene din soiuri autentice.

Festivitățile vor continua cu prezentarea bucatelor, moment în care farfuriile încărcate cu bunătăți vor fi aduse distinșilor oaspeți care vor afla poveștile surprinzătoare din spatele preparatelor.

Trebuie să știți ca bucătăria georgiană este cunoscută pentru aromele sale bogate și diversitatea ingredientelor folosite. Unele dintre cele mai reprezentative mâncăruri georgiene care pot fi găsite și în restaurantul Caucaz din Iași includ:

Khachapuri: O plăcintă georgiană cu brânză, făcută dintr-un aluat dospit și umplută cu brânză topită. Există mai multe variante de khachapuri, inclusiv Adjarian khachapuri, care are o umplutură cu ou și unt.

Khinkali: Este un fel de mâncare asemănător cu chinkali, un tip de dumpling georgian umplut cu carne de vită sau porc, ceapă și condimente. Este adesea servit cu un sos de vin roșu.

Satsivi: Un sos dens și bogat, făcut în principal din nuci măcinate, usturoi și pui sau curcan. Satsivi este adesea servit cu carne fiartă sau prăjită și este un fel tradițional de sărbătoare în Georgia.

Lobio: O mâncare de fasole, de obicei roșie, fiartă și amestecată cu ceapă, usturoi, coriandru și alte condimente. Există mai multe variante ale acestei mâncăruri, inclusiv lobio rece, care este servit la temperatura camerei.

Mtsvadi: Un tip de grătar georgian, în care bucățile de carne (de obicei miel, vită sau porc) sunt marinare înainte de a fi gătite pe un grătar.

Aceste mâncăruri pot fi găsite în restaurante georgiene din diverse țări europene, iar popularitatea bucătăriei georgiene a crescut în ultimii ani, făcându-le mai accesibile în afara Georgiei.

Accesul se face pe bază de rezervare la telefon 0752 860 977. Atenție, locuri limitate!

Restaurant Caucaz Iași
Adresa: Bulevardul Carol I, nr. 26-28 (langa Institutul Francez)
Informații și Rezervari: 0752 860 977

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top