Auto - Moto

Noua Toyota CH-R 2024

Toyota CH-R este o fascinație pentru piață auto din România. În articolele online din din 2016, s-a menționat că din cauza designului său va avea succes.

Deși are aceeași lungime ca și Dusterul, adică aproximativ 4.3 metri, spațiul din portbagaj era aproape inexistent. Mai mult, prezintă chiar un prag în acea zonă.

Toyota tocmai a lansat imaginile cu noul model CH-R, care a fost desenat și dezvoltat în Europa. Prin urmare, când privești acest automobil, trebuie să ții cont de faptul că japonezii nu și-au impus propriile dorințe, ci au luat în considerare preferințele europenilor. Aceasta este, probabil, piața principală pentru această mașină.

Designul pare radical schimbat. Designerii de la Toyota au devenit foarte curajoși în ultima perioadă, iar CH-R pare a fi mașina în care aceștia și-au putut exprima creativitatea într-un mod remarcabil. Parcă este chiar mai agresivă decât mașina sa înrudita, cea cu cel mai inspirat nume din lume: Toyota BZ4X.

Blocurile optice au fost acum împărțite în două, iar mașina prezintă diverse unghiuri care o fac să arate diferit în funcție de perspectivă. Văzută frontal și ușor de sus, mi se pare că emana un aer futurist, agresiv și plin de stil.

Dimensiunile au rămas cam aceleași: 4,360 mm lungime, 1,830 mm lățime, 1564 mm înălțime.

Motorizările hibride par cele de la Toyota Corolla Cross:

– 1,8 litri hibrid cu 140 CP
– 2,0 litri hibrid cu 198 CP
– 2,0 litri PHEV cu 223 CP

Pentru lansare, Toyota a pregătit două ediții speciale, GR Sport și High Premiere Edition, care vor fi disponibile deja pentru comenzi, înainte de lansarea comercială a noului model.

Noul Toyota C-HR va fi produs în Turcia, în aceeași uzină în care a fost fabricată și generația anterioară, și va fi lansată pe piață în cursul acestui an.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top