Stiri

Nu aștepta până la toamnă! Pregătește-ți din timp copilul pentru noul an școlar! 

După cum te-ai obișnuit deja, fiecare an școlar începe cu o sesiune serioasă de cumpărături. Cel mic nu doar că are nevoie de rechizite noi, dar, în plus, își mai dorește și un alt model de ghiozdan și poate câteva haine în trend. Știi foarte bine că, indiferent de vârsta pe care o are copilul, prima zi de școală poate fi asemănată cu o paradă de modă. Practic, fiecare vine cu ce are mai bun. Așadar, dacă vrei ca puștiul sau puștoaica ta să înceapă școala cu zâmbetul pe buze, ai grijă ce achiziții faci. Ca să fii sigur că nu dai greș, este indicat să nu te duci singur, ci să-l iei cu tine. 

TOP 3 articole de care are nevoie copilul tău pentru școală: 

Înainte să începi să faci cumpărăturile, fă-ți o listă cu cele necesare. Ține cont că anumite lucruri s-ar putea să se schimbe de la un an la altul. De aceea, ar fi bine să îl ții pe cel mic lângă tine, pentru că, uneori, poate ști mai multe decât crezi. Iată care sunt prioritățile în acest sens: 

 • Rechizite – garantat, acestea nu lipsesc niciodată de pe listă. Iar cu cât copilul crește, cu atât și necesitățile sunt mai mari. Așadar, vezi unde te situezi ca să știi ce și cât ai de cumpărat. Vestea bună este că poți cumpăra rechizite școlare încă de pe acum, întrucât nu se strică, nu se învechesc și nu se demodează. Astfel, îți va fi mai ușor și din punct de vedere financiar, pentru că vei putea să împarți cheltuielile și nu ai mai avea nevoie de o sumă mare chiar atunci. În luna iunie, de exemplu, poți face primele achiziții. Ai grijă să nu uiți nimic. Iată care sunt lucrurile esențiale de care orice elev are nevoie: 

 

  • Caiete, câte unul pentru fiecare materie 
  • Un bloc de desen 
  • Un pix sau un stilou cu cerneală albastră 
  • Un creion, o radieră și o ascuțitoare 
  • O paletă cu acuarele 
  • Un ghiozdan și un penar 
 • Alte accesorii – află, de la început, că acestea sunt opționale. Însă, dacă ești genul de părinte care nu vrea să îi lipsească nimic celui mic, trebuie să te ocupi și ele. Le poți cumpăra în luna iulie, așadar iată câteva sugestii: 
  • O caserolă pentru mâncare 
  • O sticlă pentru apă 
  • Un gel dezinfectant pentru mâini 
 • Haine – pe acestea ar fi bine să le lași pentru luna august, pentru că, la această vârstă, copiii cresc foarte repede și s-ar putea ca articolele vestimentare pe care le cumperi acum să îi rămână mici până în septembrie, când începe școala. În plus, trendurile se schimbă în permanență și e greu să știi ce se va purta la toamnă. Iar dacă copilul tău este pasionat de fashion, s-ar putea să ai ceva probleme cu el.

Sfatul specialiștilor financiari este să nu mai aștepți și să începi cumpărăturile chiar de astăzi. Ține minte, e mult mai ușor să achiziționezi în trei luni ce ar trebui să iei într-o singură zi. 

Sursa foto: Shutterstock.com 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top