Stiri

Nu știi care sunt cele mai frumoase și ușor de întreținut grădini? Află cum să îți amenajezi curtea pentru a crea un impact maxim cu efort minim!

Ți-ai dorit întotdeauna o grădină, dar ai fost descurajat de lipsa de timp sau de eforturile imense de întreținere? Sau poate ai închiriat o proprietate cu curte și îți dorești să o amenajezi rapid, dar nu știi exact ce ai nevoie?

Există anumite trucuri pe care le poți pune în aplicare pentru a te bucura de o grădină de vis fără a cheltui o avere sau a face un efort supraomenesc, mai ales în această perioadă în care România a depășit 400.000 de cazuri de COVID-19, ceea ce probabil te-a făcut să stai mai mult pe acasă.

Cum să îți amenajezi curtea simplu și rapid?

Indiferent de cât de mare este spațiul pe care urmează să îl amenajezi, există soluții pentru fiecare situație, atât timp cât vei respecta câteva reguli simple de design peisagistic.

  1. Menține varietatea de plante la minimum

Este o matematică simplă – cu cât ai mai puține plante în grădină, cu atât vei avea mai mult timp liber să te bucuri de ea. De exemplu, poți planta arbuști veșnic verzi, cum ar fi lavanda și Euonymus, ce nu au nevoie de îngrijire specială.

  1. Creează cărări de pietriș sau dale

Vor preveni creșterea buruienilor și vor ajuta la scurgerea apei mai repede. Adaugă pavele sau dale pentru un aspect îmbunătățit. Poți opta pentru pavaje premium din gama Mistic pentru un plus de eleganță. Se montează extrem de rapid și sunt foarte rezistente.

  1. Transformă zonele utilitare în zone de relaxare

Recipientele pentru gunoi sau compost se pot ascunde în spații de depozitare exterioare ce se integrează perfect în peisaj. Uneltele și sculele se pot depozita în lăzi de exterior pe care poți așeza câteva perne și zona de relaxare este gata.

  1. Petrece-ți timpul acolo unde contează

Arta grădinăritului cu întreținere redusă presupune să profiți la maximum de spațiul verde cu cel mai mic efort. Și pentru a face acest lucru, trebuie ca fiecare minut pe care îl petreci în aer liber să conteze. Uită-te în jur și notează toate caracteristicile grădinii cu care interacționezi cel mai mult. În acest fel, vei putea înlocui plantele care consumă cel mai mult timp cu unele ce sunt mai ușor de îngrijit. De exemplu, arbuștii sunt mult mai ușor de plantat și nu necesită udare regulată.

  1. Reciclează deșeurile organice

Sigur, hrănirea plantelor este importantă, dar te-ai gândit ce poți obține dacă faci același lucru cu solul? Poți economisi timpul folosit pentru hrănirea artificială a plantelor îmbogățind solul cu compost. 

Acest lucru va îmbogăți cu minerale pământul care, la rândul său, va ajuta plantele să crească mai frumos. 

  1. Lasă tehnologia să facă toată treaba pentru tine

Nicio grădină nu este într-adevăr cu întreținere redusă fără un sistem automat de aspersoare. Pur și simplu instalează-l într-o locație în care să beneficieze cât mai multe plante din jur, așaza-tă și bucură-te de o băutură la alegere, pe măsură ce stropitoarele fac toată munca pentru tine. Doar asigură-te că le întreții din când în când, pentru a fi sigur că plantele își vor primi apa vitală la timp.

În concluzie, toată lumea merită un loc frumos de relaxare fără efort extraordinar. Dacă pui puțină pasiune și bună dispoziție, cu siguranță grădinăritul se poate transforma rapid dintr-o corvoadă într-un hobby extrem de plăcut.

Sursa foto: shutterstock.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top