Diverse

O asigurare casco auto te scuteste de multe probleme!

In Romania, la fel ca in orice alta tara, orice sofer care detine macar o masina stie ca asigurarea auto este obligatorie. Conform legii, lipsa acesteia iti ia dreptul de folosire a autoturismului.

Istoria asigurarilor auto este anterioara automobilului insusi: ideea de asigurare a existat cu mult inainte de aparitia autoturismului. Totul a inceput cu Benjamin Franklin, care in 1751 a reunit un grup de persoane in Philadelphia si le-a pus sa puna o suma de bani intr-o oala. Oala ar fi folosita daca una dintre casele sau intreprinderile lor ar fi luat foc. Ideea a fost una solida si, in acel prim an, au fost scrise 143 de politici in acest sens. Pe masura ce mai multi oameni au inceput sa detina proprietati, tot mai multi si-au dorit ca proprietatea sa fie asigurata. Si odata cu aparitia automobilului periculos si scump, nevoia de asigurare auto a devenit imediat evidenta.

Prima polita de asigurare auto din lume a fost redactata in 1897 de Travellers. Polita a fost facuta unei persoane care se numea Gilbert Loomis, rezident in Dayton, Ohio. Mai tarziu, au aparul legile de acordare a licentelor, care nu au inceput sa fie populare pana in 1903. Probabil, procesul de obtinere a asigurarii era mai simplu in acele zile – nimeni nu trebuia sa-si faca griji cu privire la detalii precum numarul permisului de conducere sau alte detalii personale.

De la prima polita scrisa de domnul Loomis, mania asigurarilor auto nu a incetinit in niciun fel. In ziua de astazi, puteti obtine asigurari pentru orice, de la masina  la casa  la animalele de companie, pentru orice eventualitate, de la accident la vandalism pana la catastrofe naturale. Nu este neobisnuit sa vezi ca brokerii de asigurari scriu mai mult de un milion de polite intr-un an, iar bugetul publicitar al industriei asigurarilor auto se ridica la aproximativ sase miliarde de dolari pe an.

Atata timp cat oamenii continua sa aiba accidente, viitorul asigurarilor auto este luminos. De la inceputurile umile , istoria asigurarilor auto este una in continua crestere si adaptare constanta, pe masura ce oamenii se confrunta cu mai multe si diferite tipuri de probleme.

In ziua de astazi este simplu sa obtii o asigurare auto avantajoasa, mai ales prin intermediul internetului, unde clientii isi pot calcula singuri asigurarea si tipul de asigurare dorit. O asigurare casco auto este probabil cea mai buna investitie, deoarece aceasta este o asigurare de tip facultativ pentru autovehicule. Aceasta, ofera acoperire in urmatoarele cazuri:

-In cazul accidentelor;

-In cazul furturilor;

-In cazul diferitelor avarii.

Cu cat asigurarea achizitionata este mai complexa, cu atat si gradul de acoperire este mai mare. De asigurarea CASCO pot beneficia detinatorii de autovehicule care nu depasesc o vechime de 8 ani. Unii asiguratori fac exceptii, si prelungesc aceasta limita de vechime pana la 12 ani.

Daca autovehiculul are o vechime de 10 ani de exemplu, intotdeauna trebuie sa intrebi asiguratorul daca accepta sa inchei polita CASCO. In cazul in care acesta refuza, trebuie sa continui sa cauti un asigurator care iti ofera posibilitatea incheierii politei CASCO, chiar daca autovehiculu a depasit acea limita de varsta impusa de catre marea majoritate a asiguratorilor.

Asigurarea de coliziune te ajuta sa platesti pentru repararea sau inlocuirea autovehiculului daca este deteriorat din:

-O coliziune cu un alt vehicul;

-O coliziune cu un obiect, cum ar fi un gard sau un copac;

-Un accident cu o singura masina care implica rularea sau caderea.

Asigurarea de coliziune nu acopera:

-Deteriorarea vehiculului care nu este legata de conducere;

-Deteriorarea vehiculului altei persoane;

-Facturi medicale .

Majoritatea oamenilor detin masini sau vehicule de alt tip, insa este cert ca opt din zece oameni detin cel putin o masina sau un scuter. Si pe masura ce mai multe masini intra pe autostrazi, riscul de accidente si daune creste, de asemenea, semnificativ. Mai mult, costul repararii acestor daune poate fi adesea astronomic ridicat. De aceea este atat de necesar sa obtii o asigurare auto buna.

Cand oamenii cauta o asigurare auto buna, prioritatea lor numarul unu este sa obtina beneficii maxime la cel mai mic cost. Cu toate acestea, exista atat de multe companii de asigurari pe piata, care ofera termeni si avantaje complicate si poate fi coplesitor sa decizi care este cea mai buna pentru cerintele specifice.

Cea mai usoara modalitate de a obtine asigurarea este sa o cauti online. In aceste zile, toate informatiile de care ai nevoie sunt disponibile la indemana  si nu trebuie sa te bazezi pe brokerii de asigurari pentru a-ti oferi informatii. Poti parcurge online diverse polite de asigurare pentru a vedea care dintre ele se potriveste cel mai bine nevoilor fiecarui client in parte.

Cand alegi o asigurare, ar trebui sa optezi pentru o polita de asigurare cuprinzatoare, astfel incat sa primesti acoperire pentru un set larg de evenimente. Cele trei lucruri majore pe care ar trebui sa le acoperi sunt raspunderea terta parte, riscul de daune si riscul de accident personal. Raspunderea terta parte este cruciala, astfel incat, in cazul in care exista un accident sau deces cauzat unei persoane terte, nu trebuie sa suporti sarcinile financiare ale incidentului respectiv. Aceasta ar include, de asemenea, deteriorarea proprietatilor altcuiva.

Un alt lucru pe care ar trebui sa-l iei in considerare este, de asemenea, obtinerea unei acoperiri personale pentru accident pentru co-pasageri.  Ca atare, daca conduci intr-o masina cu mai multi pasageri, polita de asigurare va asigura ca toti acestia primesc tratamentul necesar.

O asigurare casco auto te scuteste de orice grija!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top