Stiri

O noua platforma online pentru pasionatii de Numismatica

In trecut existau centre de numismatica, filatelie – unde colectionarii faceau schimb sau negot cu monede, bancnote sau timbre. In zilele noastre mai exista targurile de antichitati unde ne mai putem lovi de asa ceva, insa iubitorii de astfel de colectionabile sunt inca multi, si marea lor majoritate comunica, cumpara sau vand in mediul online.

De curand, a fost lansata o noua platforma dedicata numismaticilor. Aceasta poate fi folosita in mod gratuit pentru a vinde/cumpara in sistem joc-licitatie, monede. Platforma se numeste NumisBid.ro iar modul de functionare e aproape ca a unei licitatii adevarate, iar cel care doreste cel mai mult o moneda, va plati cel mai mult. Pe langa acest sistem, platforma are si istoric preturi si informatii generale despre monede precum numarul de emisiuni ale monedei, gramaj, aliaj, etc, iar toate acestea sunt functionalitati foarte utile, mai ales pentru incepatori.

Colectionarii romani prefera de cele mai multe ori piese regaliste din perioada 1867-1945, din argint sau aur, si in mod special probe monetare care sunt cele mai rare. Carol I este cel care a infiintat Sistemul Monetar National care a batut prima moneda “Leu” in anul 1867, iar monedele batute in timpul domniei sale sunt printre cele mai scumpe iar in topuri se afla moneda “2 Lei 1901”.  Ca urmare, NumisBid, va pune la dispozitie zeci de monede batute de Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea si Mihai.

Daca esti colectionar, doar curios, sau ai gasit monede foarte vechi in sertarul bunicii, intra pe NumisBid.ro, iar daca ne folosesti site-ul te rugam sa ne spui o parere despre el.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top