Stiri

Ți-ar plăcea să ai o casă minimalistă, dar nu știi de unde să începi cu decorarea acesteia? Iată câteva ponturi pentru a crea iluzia de spațiu, în locuința ta

Vedem peste tot în postările de pe social media acest nou trend ce a luat cu asalt, atât arta decorativă, cât și modul în care alegem să ne organizăm, și să trăim zi de zi. Pe scurt, minimalismul, acest nou curent pe care secolul nostru îl traversează, propune o dezicere de la tot ce este „prea mult”, sau „prea aglomerat”.

 Întrucât, suntem totuși o țară ce a traversat o istorie în care acum câțiva zeci de ani, și să ne fi dorit să avem multe lucruri, și tot nu am fi avut de unde să facem rost de ele, astăzi, mulți dintre cei ce au avut neșansa de a trăi vremurile comuniste, au deprins poate obiceiul de a păstra cât mai multe obiecte, chiar dacă multe dintre acestea nu le mai sunt utile.

Pentru a crea spațiu, și a te deberasa de gloata de obiecte vechi și nefolositoare, începe prin a te gândi foarte practic la ce anume îți folosește real de zi cu zi, și la ce mai mult te încurcă. După ce ai stabilit această selecție, află cum poți „minimiza” aspectul pieselor esențiale din casa ta.

TOP 3 ponturi pentru a simți că ai spațiu în casa ta

Ascunderea frigiderului

Poate ai avut ocazia de a merge în vizită la un prieten, și de a te întreba – ce a făcut acesta cu frigiderul? L-ai căutat buimac cu privirea cât ai putut, până când prietenul tău s-a oferit să te cinstească cu o bere, iar mai apoi misterul a fost elucidat – acesta „se ascunde” în mobila de dulap!

Pentru a crea iluzia de spațiu, și pentru a avea o înfățișare cât mai minimalistă bucătăria ta, poți alege să apelezi la o mobilă de bucătărie care să-ți țină frigiderul ascuns. Vei renunța la dragii magneți de frigider, dar te vei alege cu un look al încăperii tale de milioane!

Cuptorul încorporat

Precum frigiderul „ascuns”, cuptorul încorporat merge pe același principiu – cel de a minimiza cât mai mult aspectul acestuia, pentru a lăsa cât mai mult spațiu liber la vedere – un cuptor încorporabil electric de pe site-ul altex.ro are menirea de a da bucătăriei tale întocmai aspectul minimalist, fără a influența în vreun fel calitatea superioară a acestuia.

Spune adio spațiului irosit degeaba, și modalităților de aprindere a cuptorului pe gaz. De acum înainte, pastele tale preferate vor fi la o răsucire de buton ditanță de tine!

Dușul de sticlă

Nu doar bucătăria poate fi transformată într-un spațiu minimalist și elegant, ci și baia, printr-un duș de sticlă, ce va înlocui cada imensă, și va reda senzația de spațiu.

Pe lângă estetica impecabilă a unui astfel de obiect în baia ta, ca un alt avantaj, se numără și practicabilitatea acestuia – confera atât iluzia de spațiu, cât și de ordine, scutindu-te pe tine de a mai curăța în permanență baia.

Minimalismul este un mod de a trăi, ce ne scutește de surplusul de lucruri inutile din viața noastră. Învață să-l aplici cum trebuie, și capătă un mindset fresh!

Surse foto: pixabay.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top