casti de copiat
Stiri

Obezitatea este o boala si trebuie tratata, nu neglijata!

Obezitatea este o boala si trebuie tratata, nu neglijata!Obezitatea este o adevarata problema in acest moment pe intreaga planeta si oamenii au inceput sa inteleaca ca este bine sa ai un mod de viata sanatos si ca schimbarea incepe de la alimentatie si sport. Inamicul public numarul 1 in lume este obezitatea, a remarcat un celebru profesor de sanatate publica din Statele Unite ale Americii si afecteaza atat copiii cat si batranii si tinerii. Oricine poate realiza ca aceasta reprezinta o problema si ca in timp, numarul oamenilor ce sufera de aceasta problema va creste alarmant de puternic.

In Romania, numarul copiilor obezi inscrisi in invatamantul primar s-a dublat in ultimii 10 ani, dupa spusele Institutului pentru Sanatate Publica. In lipsa unor masuri eficiente de a controla aceasta situatie, acest numar va creste considerabil. Metodele de a combate acest fenoment sunt multe, de exemplu in ultimii ani se folosesc din ce in ce mai multe pastile de slabit.

Pentru ca rata obezitatii a atins proportii epidemice, au inceput tot felul de programe care sa informeze oamenii despre aceasta problema, iar institutiile care se lupta cu acest lucru au stabilit ca ziua de 22 mai este ziua Europeana impotriva obezitatii.

Obezitatea nu este doar o problema estetica, aceasta este o problema care in timp predispune omul la diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arteriala, accidente vasculare cerebrale si unele forme de cancer.

Cea mai mare problema a oamenilor sta in vointa, lipsa de interes si de libertate duce ca oamenii sa nu fie constienti de adevarata problema. Statele Unite ale Americii ocupa primul loc in lume, acolo 30% din populatie sufera de obezitate, China si Japonia au ajuns la 5%, iar recordul in Europa il detine Marea Britanie cu 23%, fata de Germania cu 12% si Italia cu 8% si mai trebuie stiut ca in lume exista 22 milioane de copii obezi sub varsta de 5 ani.

Obezitatea este considerata o boala, o persoana obeza nu este in primul rand un om care mananca prea mult, ci este mai intai de toate un om bolnav, un raport recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii situeaza obezitatea pe loc fruntas in primii 5 factori care cresc riscul de imbolnavire si rata mortalitatii, alaturi de subalimentatie, sexul neprotejat, alcoolism, igiena deficitara si hipertensine.

In Romania, aproximativ 30% din populatie sufera de obezitate dintre care 20% este supraponderala. Numarul copiilor supraponderali este cu 18% mai mare in ultimii 10 ani, iar cele mai afectate persoane sunt cele cuprinse intre 15 – 64 de ani. Aceste cifre sunt reale si sunt oferite publicului de catre Ministerul Sanatatii Publice.

Din acest motiv trebuiesc luate masuri, oamenii care sufera de aceasta problema trebuie sa contacteze imediat un nutritionist si sa se apuce de slabit si sa adopte un stil de viata sanatos. Multi oameni considera ca daca vrei sa slabesti trebuie sa mananci doar legume si atat sia cest lucru ii sperie, secretul nu consta doar in acest lucru. Orice mancare din comert poate fi consumata atata timp cat aceasta nu este folosita in exces. Si sportivii mai mananca cate un hamburger sau o shaorma, dar acest lucru se intampla ocazional, in concluzie, efectul este tinut sub control. Daca alimentatia este o grava problema, multi medici recomanda tot felul de plante naturale.

Sportivii tot timpul aleg legumele, carnea in cantitati cat mai mici si mult sport, aceste lucruri puse cap la cap si cu multa vointa duc la un stil de viata sanatos ferit de boli si alte probleme de sanatate. Si nu uitati, daca puteti si ar fi indicat sa puteti, folositi cat mai des banda de alergat.

obezitatea1

Multa sanatate si o viata lunga !

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top