Diverse

Originea jaluzelelor si cea mai buna oferta de jaluzele 

Ferestrele sunt legatura dintre interiorul locuintei si exterior si acestea ar trebui sa ofere intimitate persoanelor din casa sau birou, protectie solara sau, pur si simplu, un anumit tip de design. Jaluzelele sunt probabil cele mai practice modalitati de protetcie, deoarece ofera toate cele trei puncte subliniate mai sus. Jaluzelele ofera un aspect unic combinat cu un mod simplu de utilizare. Stilul lor unic a devenit din ce in ce mai popular in ultimii ani, iar jaluzelele verticale, dar si orizontale au un loc binemeritat. Cea mai buna oferta de jaluzele o veti gasi la aluroller.ro, magazinul care ofera solutii ideale pentru casa si birou, la preturi exceptionale.

Jaluzelele de la aluroller.ro ofera un aspect unic. Ele constau din sipci subtiri, plate, orizontale sau verticale, realizate din diverse materiale, suspendate pe sfori  special concepute, care mentin sipcile distantate la intervale regulate pe lungimea sau latimea ferestrei. Jaluzelele pot fi ridicate sau coborate usor, ori trase in stanga sau dreapta – oferind un control variabil asupra nivelului de confidentialitate si a cantitatii de lumina care vine in camera. Jaluzelele sunt simplu de utilizat si sunt de obicei manevrate folosind sfori de tragere sau o bagheta ori un baston. Versatile si atragatoare, jaluzelele sunt disponibile intr-o gama larga de dimensiuni si culori, pe langa diferite latimi de sipci.

Stiti care este insa originea lor? Modelul de jaluzele pe care il stim astazi, isi are originea in Venetia. De fapt, este greu de identificat ora si locul exact in care au fost inventate jaluzelele. Vechii chinezi si egiptenii, de exemplu, foloseau bambusul si trestiile pentru a-si pastra casele umbrite si ferite de caldura soarelui. Istoria documentata sugereaza ca jaluzelele, sub forma pe care o cunoastem si o recunoastem astazi, au aparut la sfarsitul anilor 1700. Cercetarile istorice speculeaza ca jaluzelele moderne au fost de fapt o creatie persana. Popularitatea lor a crescut si s-a raspandit catre nord si vest prin Europa, ajungand, in final in Venetia. De fapt, comerciantii din Asia si Orientul Mijlociu, au adus pentru prima data jaluzele cu sipci in Italia. In secolul al 18-lea jaluzele au ajuns si in Franta, dobandind o mare popularitate. Apoi au ajuns in Anglia si in America. Tendintele in ceea ce priveste dimensiunile si materialele folosite in fabricarea sipcilor au variat foarte mult de atunci. Pentru inceput, s-au folosit sipci largi din lemn vopsite intr-o mare varietate de culori; iar apoi tehnicile moderne de fabricatie din secolului XX au oferit populatiei jaluzelele din aluminiu.

De exemplu, in New York, in anii 1930, nu exista nicio cladire de birouri in oras care sa nu aiba instalate jaluzele! De aici rezulta probabil reputatia lor nemeritata de a fi elemente pur industriale sau de birou. Din fericire, acum nu mai este cazul, iar jaluzelele elegante pot fi gasite acum in locuintele tuturor. In anii ’60 a existat o miscare brusca indreptata spre utilizarea plasticului ca material de fabricare a jaluzelelor.

Astazi, exista nenumarate variante. Pot fi realizate din lemn, aluminiu, PVC si alte materiale, precum si intr-o multitudine de culori si finisaje. Imbunatatirile continue ale tehnologiei moderne si ale epocii digitale dau loc unor speculatii despre faptul ca in curand vom putea vedea dezvoltarea „jaluzelelor inteligente”. Jaluzelele, de fapt sunt suficient de inteligente pentru a se deschide si a inchide fara interventie umana, pentru a mentine temperaturi optime sau conditii de iluminare in casa sau pentru a ajuta la economisirea energiei sau a costurilor de incalzire sau climatizare.

Beneficiile jaluzelelor

In afara de atributele evidente de stil si culoare pe care le ofera jaluzelele, exista o serie de caracteristici practice. Jaluzelele ofera un control complet asupra nivelurilor de iluminare din casa, precum si un nivel bun de intimitate. Intr-o zi luminoasa si insorita, pur si simplu, inclinand sipcile veti opri lumina prea puternica. Acest lucru reduce stralucirea fara a bloca lumina si ajuta la protejarea mobilierului si a tesaturilor in fata deteriorarii pe care o aduce cu sine lumina solara. In mod similar, intr-o zi intunecoasa, de exemplu, daca jaluzelele sunt inclinate usor in fata, atunci cat mai multa lumina va fi directionata in camera, fara a fi necesar ca jaluzeaua sa fie complet stransa.

Jaluzelele sunt foarte populare atat pentru bucatarii, cat si pentru bai, din mai multe motive. Baile sunt camere pe care majoritatea dintre noi le folosim cel mai mult dimineata si, prin urmare, atatintimitatea, cat si controlul luminii sunt considerente importante. Bucatariile, in mod normal inima gospodariei, pot fi utilizate mai mult sau mai putin in orice moment al zilei si necesita niveluri diferite de confidentialitate si control luminos la anumite ore. Jaluzelele ofera un control variabil al luminii, deoarece sipcile pot fi asezate pentru a devia lumina puternica a soarelui sau pot fi asezate pentru a maximiza cantitatea de lumina care intra in camera, fara a compromite nivelul de confidentialitate.

Suprafetele netede ale jaluzelelor de la aluroller.ro sunt create din materiale ce pot fi usor curatate si intretinute. De aceea sunt ideale pentru bucatarii si bai. Sunt relativ rezistente la umiditate, cu conditia ca jaluzelele sa nu fie pozitionata acolo unde vor intra in contact direct cu excesul de apa, adica prea aproape de un dus, de exemplu. O cantitate moderata de umiditate va avea un efect mic sau deloc daunator asupra jaluzelelor. Prin urmare, este foarte putin probabil sa intampinati probleme cu jaluzelele de la aluroller.ro.

 

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top