Diverse

Otel rotund profesional la preturi avantajoase pentru toti!

In industria metalurgica, otelul rotund este un material foarte comun folosit la mai multe aplicatii. Magazinul online materialeconstructiiploiesti.ro ofera o gama vasta de produse metalurgice, special fabricate pentru a satisface cerinta antreprenorilor din bransa sau pentru cei care au nevoie de produse metalice metalurgice de calitate.

Otel rotund – este cunoscut si sub denumirea de profil rotund, bara rotund sau simplu rotund; este un produs obtinut prin laminarea la cald a otelului, cu liniaritate excelenta si usor de sudat.

Poate fi folosit cu success Ia confectii si constructii metalice, reparatii industrial, executia pieselor datorita faptului ca este usor de prelucrat prin taiere.

Desi polimerii inlocuiesc rapid metalele in multe utilizari, totusi nu pot eradica complet utilitatea oferita de piesele metalice. Metalele au anumite proprietati care nu pot fi niciodata potrivite de polimeri. Cea mai importanta dintre acestea este poate capacitatea portanta si rezistenta barelor metalice.

Cand vine vorba de metale, fierul si otelul sunt primele alegeri, datorita disponibilitatii mai usoare, precum si a costurilor accesibile. Dintre barele de otel cele mai utilizate in constructii si alte lucrari ingineresti, barele rotunde sunt extrem de populare datorita versatilitatii lor. Iata 5 puncte pe care trebuie sa le cunoasteti despre barele rotunde de otel:

Cea mai importanta proprietate a unei bare rotunde din otel este rezistenta sa. Acesta este motivul de baza pentru care otelul este preferat fata de altele si, cu cat este mai mare capacitatea portanta a barelor, cu atat sunt preferate pentru lucrarile de inginerie. Sarcina necesara poate varia in functie de utilizarea finala. De exemplu, barele rotunde necesare constructiei trebuie sa fie mai dure decat cele necesare industriilor auto.

Bara rotunda trebuie sa aiba o natura elastica, desi se afla in limite. Mai devreme, elasticitatea nu a fost o preocupare principala, dar absenta sa a creat puncte slabe de-a lungul lungimii sale in timp, care cedau atunci cand sarcina era extrema. Astazi, nevoia este durabilitatea, in special in constructii, unde scopul a fost sa le faca rezistente la cutremure. Pentru o astfel de cerinta, tijele trebuie sa fie elastice in limite. Nu numai atat, trebuie sa poata reveni la forma si dimensiunea originala dupa ce forta externa este eliminata. Astfel, o persoana trebuie sa cunoasca gama de extensii necesara pentru o anumita utilizare finala si sa aleaga barele rotunde in consecinta.

Diametrul- acesta este poate cel mai vizibil parametru de alegere. Afecteaza direct capacitatea portanta a barei rotunde. Dar, in timp ce alegeti, diametrul trebuie sa fie egalat cu necesitatea situatiei. In timp ce diametrele mai groase pot fi preferate pentru constructii si lucrari de inginerie grea, cele mai subtiri sunt preferate pentru automobile si alte produse din industria usoara. In general, variaza de la 6mm la 60mm.

Un produs din otel se doreste, in general, sa fie maleabil si ductil. Acest lucru imbunatateste usurinta utilizatorului. Cu cat aceste proprietati sunt mai favorabile, este mai usor sa taiati si sa formati barele rotunde, dupa cum este necesar. Cu toate acestea, prea multe dintre aceste proprietati pot afecta din nou diminuarea rezistentei, lucru care trebuie evitat in majoritatea cazurilor. Astfel, o persoana care cumpara o bara de otel rotunda trebuie sa aiba o idee corecta despre cerintele proprietatilor pentru utilizarea finala.

In timp ce alegeti o bara rotunda, cel mai important lucru este utilizarea finala. Determina cerintele proprietatilor dorite, impreuna cu optimizarea costului. Un cumparator poate evita sa plateasca mai mult alegand proprietati extrem de bune si poate reduce costul optand pentru limitele inferioare pentru proprietatile care depasesc nivelul de siguranta, cunoscand exact cerintele tehnice ale utilizarii finale.

Bara rotunda se refera la orice bara cilindrica lunga si poate fi realizata cu diferite tipuri de otel (laminate la cald, laminate la rece, inox, aliaj), plus aluminiu, alama sau chiar cateva alte metale. Dimensiunea sa poate varia de la fractiuni de inch pana la 24 inch in unele cazuri. Cateva elemente de baza pentru cateva dintre tipurile de materiale obisnuite pentru bare rotunde:

Otel general: indiferent daca este laminat la cald sau la rece, aceste tipuri sunt utilizate pentru suporturi, arbori, osii roti si diverse structuri de constructii. Optiunile laminate la cald sunt utilizate atunci cand finisarea si dimensiunile nu trebuie sa fie precise, in timp ce laminarea la rece este utilizata pentru dimensiuni exacte si finisaje optime.

Otel inoxidabil: pentru zonele in care este necesara rezistenta la coroziune, otelul inoxidabil va fi utilizat pentru a combate mediile de aciditate, clor sau alcaline.

Alama: Barele din alama arata atat atractiv, si sunt si usor de prelucrat, ceea ce le face excelente pentru a fi utilizate in feronerie marina si diverse elemente de fixare sau accesorii. Au rezistenta mare, conductivitate electrica si rezistenta la coroziune.

Aluminiu: puternic pentru rezistenta la coroziune, dar si usor in greutate, bare de aluminiu sunt adesea utilizate pentru suporturi si bretele. Suprafetele sunt lustruite pentru a va asigura ca sunt complet impecabile, iar aceste produse sunt menite sa reziste mult timp in industrii extrem de importante, cum ar fi laboratoarele, motoarele, masurarea vremii si alte zone similare. Este necesara o precizie extrema pentru producerea axelor, motiv pentru care se foloseste un proces numit intarire prin incluziune – acest proces pastreaza proprietatile miezului otelului, creand in acelasi timp un camp magnetic care il face foarte dur si precis.

Furnizorul materialeconstructiiploiesti.ro este o alegere foarte buna pentru toti producatorii de produse metalice, deoarece aceste consumabile metalurgice sunt realizate cu precizie folosind aliaje de calitate, iar pretul este satisfacator. Materialeconstructiiploiesti.ro este de multi ani alegerea numarul unu al antreprenorilor romani in materie de produse de metal.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top