Diverse

Descopera cele mai de calitate doze derivatie pentru constructii de calitate!

Atunci cand renovezi sau construiesti o casa, este bine sa alegi cele mai de calitate doze derivatie pentru a fi sigur ca, pe viitor, nu vei avea probleme cu electricitatea. Ce sunt aceste doze de derivatie? Sunt acele cutii plastice care se introduc in perete pentru a acomoda prizele si intrerupatoarele locuintei.

Magazinul Electriceconstructii.ro ofera doze de derivatie de diferite marimi si forma pentru a acoperi un spectru cat mai larg pentru clienti. O cutie de jonctiune electrica cunoscuta si sub numele de doza de derivatie este o parte foarte importanta a sistemului de cablare electrica. Fara o cutie de jonctiune, pur si simplu nu este posibil sa aveti multe tipuri diferite de prize electrice, intrerupatoare sau conexiuni de date intr-o singura camera.

Cutia de jonctiune electrica este de obicei un centru de distributie de un singur tip, unde o sursa de alimentare comuna de la intrerupator este conectata la mai multe fire intr-o cutie de dimensiuni adecvate, astfel incat puterea sa poata fi redirectionata catre fiecare dintre circuitele respective. Uneori, cu toate acestea, poate fi adaugat intr-o linie care nu este suficient de lunga pentru a permite firelor sa fie imbinate intr-un container sigur. Aceste cutii de jonctiune sunt utilizate in mod obisnuit in subsoluri, plafoane sau in jurul casei, de obicei ascunse in spatele gips-cartonului sau panourilor, deoarece nu indeplinesc nicio functie estetica.

Unul dintre cele mai solicitate instrumente in domeniul electronic este cutia de jonctiune, adica punctul din care se separa toti conductorii conectati la prizele si punctele de lumina ale caselor si cladirilor. In mod specific, circuitul electric care contine toate cablurile este conectat la acesta, care poate fi incorporat in perete sau extern. Cele trei cabluri care provin de la comutatorul diferential, in special, sunt atasate la terminale speciale, pentru a distribui curentul, astfel incat sa ajunga la intregul sistem. Cutia de jonctiune (sau cutia de jonctiune) este instrumentul care va permite sa ramificati cablurile principale in doua directii (conexiune aT), pentru a ajunge la doua puncte opuse sau diferite din casa. Este o acomodare in care exista un punct de distributie – numit, de fapt, derivare – de la linia secundara fata de cea primara, cu care trebuie sa aiba loc o schimbare de directie. Adesea nu este suficient sa plasati o singura cutie pentru a transporta curentul catre toate punctele necesare – mai ales in prezenta circuitelor complexe – dar sunt necesare mai multe aplicatii sau conexiuni la cel principal. Aceste operatiuni trebuie efectuate cu grija, pentru a conecta diferitele contacte fara riscul de a provoca scurtcircuite intre cabluri: sunt instrumente concepute pentru a fi manipulate de profesionistii din domeniul electronicii. Toate variantele de cutii de jonctiune disponibile pentru cumparare sunt disponibile pe paginile site-ului, cu posibilitatea combinarii mai multor tipuri de produse. Electriceconstructii.ro ofera diferite tipuri si diferite marci, cu forme si dimensiuni din care sa aleaga, in functie de rolul pe care il vor indeplini si de numarul de cabluri pe care le vor contine si pe care trebuie sa le distribuie.

Circuitul electric este setul de cabluri prin care prizele si intrerupatoarele sunt alimentate si care provine de la intrerupatorul principal. Dupa acest comutator si comutatorul diferential, conductorii (neutru de faza si pamant) se ramifica intr-o cutie de jonctiune din care pleaca noi conductori si se indreapta catre prizele si punctele de lumina ale casei. Cutia de jonctiune poate fi incorporata in perete (cel mai frecvent caz, deoarece este deja prevazuta in momentul constructiei peretilor despartitori) sau externa si functioneaza in acest fel: cele trei cabluri care provin de la comutatorul diferential (faza, pamant neutru ). In interior, exista conexiuni realizate cu bornele corespunzatoare care ramifica curentul in alte directii ale sistemului. Ca un exemplu mai simplu de conexiune in interiorul unei cutii de jonctiune, acesta poate fi cel care va permite sa ramificati cablurile principale in doua directii (numite conexiune aT), fiecare dintre ele deservind doua puncte diferite din casa. In cazul in care este necesara instalarea de noi utilizatori, poate fi recomandabil sa creati noi cutii de jonctiune care, provenind din cele existente, transporta curent acolo unde este necesar. Noile cutii pot fi incorporate in perete (cu lucrarea de zidarie consecutiva) sau externe, conectate la sistemul principal cu canale vizibile. Fiecare cutie de jonctiune furnizeaza partea sa de utilizatori si sunt necesare multe cutii intr-un circuit complex. Conexiunile conductoarelor din interiorul cutiilor trebuie efectuate cu cea mai mare grija pentru a nu avea probleme de contact si scurtcircuite intre diferitele cabluri.

Intrarea in camera de zi – De obicei, in intrare exista trei puncte de control, un punct de lumina inversat, pentru pornirea simultana a celor doua lampi instalate in tavan si a unor prize de 10 A alimentate de circuitul de lumina. O priza telefonica langa intrare si o priza TV cu priza relativa situata in zona de relaxare din fata canapelei completeaza sistemul.

Baie si dressing – Conditiile deosebit de vulnerabile la care sunt supusi cprizele din baie trebuie sa ia in considerare acest mediu, din punct de vedere electric, fiind cel mai periculos din apartament. In functie de pericol, in baile si dusurile pot fi identificate patru zone care influenteaza criteriile de selectie si instalare a componentelor si utilizatorilor.

Avand in vedere importanta acestor componente, este bine ca cei care intra intr-un astfel de proiect sa foloseasca cele mai de calitate doze derivatie oferite de magazinul electriceconstructii.ro!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top