Stiri

Ovidiu Pescărașu si cursurile Qigong

Combinatia armonioasa dintre interior si exterior reprezinta o trasatura distinctiva a scolii Qigong Bucuresti. Practica milenara arata ca, indiferent de utilizarea metodelor interne sau externe, acestea au un efect de vindecare asupra corpului uman, iar scopul principal al acestor cursuri Qigong este de a normaliza viata si de a obtine un echilibru intre yin si yang. Practica qigongului curata si vindeca canalele si meridianele, regleaza echilibrul dintre “qi” si sange, si intareste toate tipurile de respiratie. Ca urmare, exista o revitalizare si o recuperare naturala a corpului, cresterea activitatii spirituale, care in general contribuie la extinderea vietii si la realizarea longevitatii. In plus, qigong este utilizat pentru tratamentul profilactic al unui numar de boli cronice, cum ar fi hipertensiune, bolile de inima, diabet, bolile cronice ale stomacului.

Cursurile sunt predate de maestrul practicant de arte martiale Ovidiu Pescărașu– practicant in vechea arta martiala interioara chineza de peste 25 de ani, si care, acum, adesea o foloseste pentru a vindeca corpul si pentru a realiza armonia cu corpul insusi. Maestrul ofera o imagine completa a Qigong Gongong, cu o explicatie detaliata a esentei si nuantelor aspectelor de bunastare.

Scopul cursului Qigong pentru incepatori

Vei obtineti o idee despre Qigong Gongong, vei invata sa simti miscarea “qi” in corp, precum si cum sa acumulezi “qi” si sa o folosesti in viata de zi cu zi. Pentru a obtine o baza practica si teoretica, exercitiile qigong sunt suficiente, putand continua practicarea qigong-ului in grupuri obisnuite sau in practica independenta. Este suficient sa studiezi unul dintre complexele qigong: “Cele 10 Simboluri ale Longevitatii”, “Cele 8 Piese din Brocard”, “Qigong-ul celor 5 Animale”, “Calatoria Dragonului in 5 Forme”, “Yi Jin Jing”, “Cele 5 Raze Vindecatoare”, “Colectarea Energiei prin Floare de Lotus”, “Brocartul de Aur – Forma Asezat” si multe alte tehnici de colectare si rafinare a energiei. De asemenea, vei putea sa inveti cel de-al doilea complex in timpul orelor obisnuite in qigong.

Atat la cursul incepatorilor, cat si pe parcursul intregului proces de invatare, Maestrul Ovidiu Pescarasu  te invata cum sa combini exercitii statice de qigong cu exercitii dinamice. Prin experienta, aceasta practica are cel mai bun efect asupra sanatatii. Chiar si primul patriarh al budismului Chan, Damo, a instruit calugarii din Shaolin sa combine practica meditatiei nemiscate cu exercitiile dinamice si i-a invatat complexul Yi jin jing.

La final de curs

In final, vei putea desfasura independent seturi de exercitii qigong, care iti permit  sa simti si sa utilizezi “qi” atunci cand miscarile corpului sunt reduse la minimum. Vei sti sa efectuezi o incalzire speciala, qigong shaolin si auto-masaj, si vei dobandi cunostinte tehnici de siguranta, atunci cand desfasori complexe si de asemeni, vei avea o pregatire adecvata, suficienta pentru a continua practicarea qigongului in grupuri obisnuite. Practica de succes contribuie, de obicei, la relaxare si incredere.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top