Stiri

Papa Francis va ajunge la Iași pe 1 iunie

După două săptămâni de la anunțul oficial, Episcopia Romano-Catolică Iași a anunțat ziua în care Papa Francis va ajunge la Iași.

În data de 1 iunie este așteptată pentru prima dată vizita unui papă la Iași, o vizită istorică, așteptată de întreaga comunitate romano-catolică din toata regiunea.

”La Iasi, unde Suveranul Pontif se va întâlni cu mulțimea pe 1 iunie, au început deja pregătirile pentru acest moment istoric. Preotii din Dieceza de Iasi s-au întâlnit astăzi la Catedrala “Sfânta Fecioară Maria, Regină”pentru a pune la punct un plan de actiune. Un lucru este cert- in apropierea Papei Francisc se va ajunge doar cu bilete gratuite.” este mesajul oficial transmis de Episcopia Romano-Catolică din Iași.

Au trecut 20 de ani de la prima vizită a unui papă într-o țară majoritar ortodoxă, iar vizita din acest an a Papei Francis de la Vatican este așteptată de mulți dintre români. Acesta va vizita Capitala, dar și alte orașe ale țării noastre precum București, Blaj și sanctuarul marian de la Sumuleu-Ciuc.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top