Stiri

Periuță de dinți manuală sau electrică

Nu este nimic greșit în a folosi periuțele de dinți manuale, însă ar trebui să știi faptul că, deși acestea te ajută în perierea dinților zilnic, ele nu reprezintă, neapărat, cea mai bună variantă. Și tocmai pentru că s-a văzut o posibilitate de dezvoltare în acest domeniu, specialiștii au ntrodus pe piață periuțele de dinți electrice, care, până în momentul de față, s-au dovedit a fi mult mai eficiente, comparativ cu cele manuale.

Tu pe care dintre cele două te bazezi? Ți-ar surâde ideea achiziționării unei periuțe de dinți electrice? Dacă încă nu ai luat o decizie clară, nu este nicio grabă. De aceea mă aflu eu aici, pentru a-ți aduce la cunoștință câteva dintre cele mai importante caracteristici ale unei periuțe de dinți electrice.

Pentru unii, toate periuțele pot părea la fel, însă pentru aceea care au o imagine mai amplă asupra acestui aspect, ca oricare alt gadget și periuțele de dinți electrice vin la pachet cu anumite specificații sau, mai bine zis, caracteristici definitorii. Un prim element esențial și demn de amintit ar fi, așadar, capătul de periaj. În funcție de modelul periuței de dinți, aceste capete pot fi de mai multe feluri. Dintre acestea, remarcate se fac capetele cu mișcări oscilante, capetele cu mișcări de rotație, capetele cu pulsații, capetele duble, respectiv capetele pentru curățarea limbii, fiecare dintre acestea aducând anumite beneficii dinților, beneficii precum îndepărtarea plăcii bacteriene, albirea dinților, îngrijirea intradentară, îngrijirea gingiilor, curățarea delicată, mai ales când vine vorba despre o dantură sensibilă.

Pe de altă parte, în funcție de modelul de periuță electrică și tipul acesteia, există mai multe moduri de periere, care îndeplinesc funcții precum îndepărtarea plăcii bacteriene în condiții standard de periere zilnică, îndepăratrea petelor, efectuarea masajelor gingivale, și nu în ultimul rând, curătarea limbii.

Pe lângă acestea, însă, o periuță de dinți electrică, fie ea clasică sau sonică, mai vine la pachet și cu alte caracteristici, astfel că dintre acestea sunt esențiale elementele de design, gâtul periuței, senzorul de presiune, temporizatorul sterilizatorul, aplicațiile, respectiv accesoriile.

Altfel spus, în comparație cu o periuță de dinți manuală, periuța de dinți electrică este mai mai eficientă pentru că ea curăță dinții mult mai bine și îndepărtează tartrul mult mai ușor, acționând în detaliu asupra dinților, nefiind omise locurile mai puțin accesibile pentru o periuță de dinți manuală. În altă ordine de idei, aceasta protejează gingiile și luptă împotriva gingivitei, pentru că acționează mai mult asupra dinților și mai puțin asupra gingiilor, este mai ușor de folosit, sunt indicate atât pentru copii, cât și pentru persoanele cu aparat dentar, înglobează avantajele unice ale tehnologiei și, cel mai important, raportul calitate-preț-produs este unul remarcabil.

Te-ai convins? Dacă nu ai făcut-o, citește acest articol din nou!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top