Stiri

Sindromul de colon iritabil. Tratează-l corespunzător

Fiind una dintre cele mai cunoscute probleme de sănătate, sindromul de colon iritabil afectează peste 25% din populație, însă această afecțiune vine și cu simptome care variază, motiv pentru care este destul de greu să se stabilească un diagnostic exact. Cel mai trist este, însă, faptul că peste 70% dintre cei care suferă de această afecțiune speră ca totul să treacă de la sine, fără a face o vizită medicului specialist.

Având o lungime de 1.8 metri și fiind, totodată, ultimul element din procesul de digestie, colonul se ocupă de eliminarea resturilor alimentare, a bacteriilor și a alimentelor nedigerabile rămase în urma absorbției nutrienților. Când vine vorba despre sindromul de colon iritabil, acesta se poate defini ca fiind o afecțiune cronică care afectează buna funcționare a acestui intestin și are la bază, de altfel, o serie de simptome pe care majoritatea oamenilor le ignoră, considerând că nu este nimic grav. Tocmai din acest motiv sunt demne de amintit partea de balonare, dureri abdominale sau crampe musculare în zona abdominală, care se pot agrava după mese, partea de flatulență, diaree sau constipație, mucus în fecale, lipsă de energie, senzație de rău, dureri de spate și nu în ultimul rând, partea de dificultăți la urinare.

În cazul ăn care această afecțiune nu este tratată, ea poate conduce la o serie de dificultăți precum hemoroizi, fisuri anale și iritații dureroase ale colonului, deshidratare, dezechilibre electrolitice, dureri de cap, amețeli, pierdere în greutate, fără a se cunoaște un motiv anume, sângerări rectale, anemie, vărsături, durere abdominală cronică, chiar și după scaun, respectiv, foarte rar, probleme respiratorii și iregularități ale bătăilor inimii.

Care este, așadar, cea mai la îndemână variantă? Ce este recomandat? Cunoscute ca fiind un remediu pentru afecțiunile intestinale, probioticele și-au câștigat un renume însemnat, mai ales când se aduce în dicuție ideea de indigestie. Astfel, există studii de specialitate prin care s-a constatat faptul că probioticele pot ameliora sindromul intestinului iritabil, respectiv alte probleme cronice, probleme ale pielii cum ar fi eczema sau probleme care au la bază sănătatea urinară și vaginală.

Ca urmare, administrarea probioticelor poate ajuta la ameliorarea simptomelor tulburărilor de sănătate mentală, cum ar fi depresia, anxietatea, stresul sau chiar pierderile de memorie, dar și la protejarea inimii, prin reducerea nivelului de colesterol LDL rău, și nu în ultimul rând, contribuie la scăderea tensiunii arteriale, având rolul de a crea, totodată, un filtru intestinal protector impotriva microbilor.

Sindromul de colon iritabil, tratat din timp, nu mai este neapărat o problemă, mai ales atunci când știi cum să acționezi și la ce să apelezi!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top