Stiri

PHINIA a contribuit cu 30.000 euro pentru Centrul de Excelență în Robotică de la Facultatea de Automatică & Calculatoare

Compania este implicată activ în modernizarea și retehnologizarea laboratoarelor și spațiilor educaționale din învățământul tehnic,  superior. PHINIA și-a luat angajamentul să susțină financiar cele mai bune proiecte de dezvoltare academică, inovare și cercetare, pentru a contribui la dezvoltarea pe orizontală și verticală a unui parteneriat puternic în sistemul educațional și mediul de afaceri; totul pentru beneficiul studenților și ai viitorilor specialiști.

Centrul de Excelență în Robotică și Sisteme Inteligente al Facultății de Automatică și Calculatoare este cea mai bună dovadă că acest gen de parteneriat poate funcționa la parametri optimi și adaptat la cerințele pieței.

  • În ultimii 4 ani, compania a oferit finanțări în valoare de 145.000 euro pentru proiectele UTI;
  • PHINIA este unul dintre partenerii principali ai învățământului tehnic ieșean;
  • Compania încurajează dezvoltarea academică și contribuie la dezvoltarea profesională a studenților oferindu-le burse de merit, stagii de practică, programe de internship sau programe dedicate absolvenților.

”Decalajul tehnologic din învățământ poate fi redus și prin implicarea noastră, a companiilor. Rolul PHINIA este să fie punctul de sprijin pentru studenții pasionați de automotive; iar un centru de excelență este absolut necesar fiindcă permite facultății să creeze un cadru ideal unde se întâlnesc tehnologiile industriale cu experiența și curiozitatea studenților. Această interacțiune academică îi ajută pe viitori ingineri să învețe mai repede și mai bine rolul sistemelor inteligente, automatizate, în industrie și le creează avantaje competitive pe piața muncii.

Politica PHINIA este să investească acum, în prezent, pentru a oferi studenților un viitor de succes!”, afirmă Dan Țețu, director general fabrica PHINIA Iași.

„Robotica și sistemele inteligente sunt domenii în rapidă dezvoltare și necesită abordări interdisciplinare pentru a răspunde eficient provocărilor complexe din industrie și cercetare. Prin reunirea expertizei de la facultățile care au diverse competențe în domeniul roboticii precum Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Mecanică, Facultatea de Construcții de Mașini și Facultatea de Inginerie Electrică, un astfel de centru va putea să dezvolte și să ofere în condițiile noii legi a educației o micro-specializare în Robotică și Sisteme Inteligente, ce cuprinde cunoștințe și competențe din domenii diverse precum automatică, calculatoare și tehnologia informației, mecatronică, inginerie electrică și nu numai”, a mai precizat conf. univ. dr. ing. Cătălin Dosoftei.

Centrul de Excelență în Robotică și Sisteme Inteligente a fost modernizat pe baza unei finanțări în valoare de 30.000 euro, oferită în urma unui concurs de proiecte. Cu acești bani au fost achiziționate licențe software și echipamente precum celule robotice educaționale model FANUC sau sisteme de tip concentrator I/O analogice și digitale pentru interconectarea celulelor. Suplimentar, s-a achitat parțial o platforma mobilă omnidirecțională pentru realizarea interconectării tuturor celor 3 roboți (2 existenți și unul nou).

PHINIA utilizează zilnic cele mai avansate tehnologii în robotică și sisteme inteligente industriale disponibile astăzi, pentru a produce sisteme de combustie de înaltă calitate și precizie. Fluxurile de producție integrează sisteme automatizate, care au nevoie de cei mai buni specialiști și absolvenți pentru a funcționa la nivel înalt.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top